VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İŞTE PROJELERİ...

15 Aralık 2013

CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Mehtap Özcan Mısırlıoğlu projeleri ile basın karşısına çıktı. '14 Kazanacak' ...

CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Mehtap Özcan Mısırlıoğlu projeleri ile basın karşısına çıktı. '14 Kazanacak' sloganı ile yola ifade eden Mısırlıoğu, 14 ana başlıkta topladığı projelerinin tamamını yaklaşık 20 gün içinde Bolu ile paylaşacak.

İlk kez basına projelerini anlatan Mısırlıoğlu, 4 projesinden ve projelerinin alt başlıklarından bahsetti. Toplu taşımadan engeli vatandaşlara, mahalle evlerinden temizliğe, trafik ve otoparktan ışıklandırma sistemine varana kadar pek çok projesini anlatan Mısırıoğlu ayrıca, su ile ilgili olarak %20 indirim yapacağını ve CHP belediyesinde ilk 5 yılın zamsız geçeceğinin sözünü verdi.

14 PROJE

CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Mehtap Özcan Mısırlıoğlu şunları kaydetti: Bugün Bolu için düşündüğümüz bir takım projelerimizi sizlerle paylaşacağız. Biz bu projelerimizi 14 ana başlık altında topladık. Hep 14'ten gitmeye çalışıyoruz, hepimizin ortak değeri.

Bunlar: 1-Bolu Belediyesi'nin yönetim anlayışı, köklü değişim. 2-Trafik, toplu taşıma ve otopark. 3-Çöp, temizlik. 4-Engelliler. 5-Emeklilerimiz, ikinci baharını yaşayanlarımız. 6-Üniversitemiz, gençlerimiz. 7-Turizm. 8-İstihdam, sanayi. 9-Esnaflarımız. 10-Spor. 11-Kültür, sanat ve sosyal faaliyetlerimiz. 12-İhtiyaç sahibi ailelerimiz. 13-kadınlarımız. 14-Teknik projelerimiz, Bolumuzun vizyon projeleri. Ben bugün size 4 ana başlığı dilim döndüğünce anlatmaya çalışacağım. Bu 4 ana başlıkta toplam 25 adet proje mevcut. 14 ana başlık altında da 100'ün üzerinde projemiz Bolu halkı ile tek tek paylaşılacak. Bugün ilk dördünü anlatıyorum. Önümüzdeki hafta diğer dördünü, sonraki hafta yine diğer dördünü ve yaklaşık 14 gün içinde de 14 ana başlığımızı Bolu ile ve sizlerle paylaşmış olacağım. Öncelikle Bolu Belediyesini yıllardır her zaman eşleştirdik. Bolu belediyesi iyi yönetilmiyor dedik. Bolu belediyesi maalesef halkın beklentilerini karşılamaktan son derece uzak, üretmeyen, karşılığında sorumsuzca tüketen yandaş müteahhitleri ihya eden, yoksul vatandaşımızın cebinden elini çekmeyen, halkın hayatını çileye çeviren bir yapı tarafından yönetilmektedir. Bizler belediye işleyişini tamamen değiştireceğiz. Bunu nasıl yapacağız anlatmak istiyorum. Öncelikle biliyorsunuz Bolu belediyesi taşeron sistemi ile, hizmet alımı sistemi ile yönetiliyor. Bizlerin belediyesinde CHP belediyesinde taşeron sistemine son vereceğiz. Bunların sözünü veriyoruz. 10 yıllık belediye yönetiminde Bolu Belediyesi üreten belediye olmaktan çıkmış, zabıta, temizlik, ulaştırma, itfaiye, park ve bahçeler gibi temel birimleri bile özelleştirmiş her şeyi hizmet alımı ile yapar hale gelmiştir. Bu özelleştirmeler sadece yandaş müteahhitleri zenginleşmesine yok açmış, karşılığında emeği ile para kazan, gücünü sarf eden çalışanlar mağdur edilmiş. Bizlerin belediyecilik anlayışında müteahhidin para kazanması değil, emeği ile para kazanan insanların sosyal haklarının alınması, sendika haklarının alınması ve hayat şartlarının iyileştirilmesi yatmaktadır.

 

ZAMSIZ 5 YIL

Bolu bildiğiniz üzere Türkiye'nin en pahalı suyunu kullanıyor. Ham fiyatı 1.88 lira olan, katılım paylarını da eklediğinizde 3.1'e tekabül eden metreküp fiyatı su değerinden bahsediyoruz. Komşu ilimiz Düzce'de 2.37 lira. Bartın'da 1.27 lira ama Bolu Belediyesi 3.1 liradan Bolu halkına su hizmeti yapıyor. Bizler halkımıza şu sözü veriyoruz. Su fiyatını % 20 indireceğiz ve 5 yıl boyunca Bolu halkı suya zam sözünü hiçbir şekilde duymayacak. Esnafımız en pahalı tabela vergisini, en pahalı iş yeri açma ruhsatlarını kullanıyor. Bir fiyatın ya tabanı, ya tavanı vardır. Ama Bolu Belediyesi maalesef hep tavan fiyatını uygulatıyor. İşte biz bunun önüne de geçeceğiz. Esnafımızın, dar gelirli esnafımızın da ticaretine katkı vermek adına yanlarında olacağız.

'ELEKTRİK ÜRETECEĞİZ'

Bolu Belediyesi'nin en yüksek harcamalarından bir tanesi de enerji. Yaklaşık 5,5 milyon lira yıllık enerji sarfiyatı var. Totalde baktığımız zaman Bolu belediyesinin gelirlerine yaklaşık gelirinin %5'i enerji sarfiyatı. Bizler elektrik üreterek Bolu belediyesinin enerji konusunda tasarrufa gitmesini sağlayabiliriz. Kısa vadede Bolu belediyesinin enerji tasarrufunu karşılayıp, uzun vadede ise bütün resmi kurumlara da enerji satarak Bolu belediyesinin gelirlerini arttırabiliriz.

ŞEFFAF BELEDİYECİLİK

Tüm CHP'li belediyelerin en büyük hassasiyet gösterdiği, en önemli ayrımdır şeffaf belediyecilik. Bolu belediyesinde kendi meclis üyelerinin bile haberi olmayan çalışmalar yapılmakta. Haberleri olmadan ihaleler yapılmakta, haberleri olmadan projeler üretilmektedir. Bizler memurundan işçisine, meclis üyesinden başkan yardımcısına ve halkına kadar her zaman şeffaf olma sözü veriyoruz ve her gün Bolu halkına hesap vermeye hazırız diyoruz.

 

TRAFİK VE OTOPARK

Bolu özellikle son iki yılda trafiğin ciddi bir problem olduğu bir kent haline geldi. Küçük bir şehirdi Bolu. Hiç trafik problemi yoktu. İnsanlar aracı ile bir yerden bir yere 5 dakikada ulaşabiliyordu. Ama bugün maalesef 15 dakikada bile aynı mahalle içerisinde turlamak zorunda kalabiliyoruz. Maalesef böyle bir trafik problemi bizim Bolu olarak yaşamak zorunda olduğumuz bir hal aldı. Tabi ki bizler öncelikli hedefimiz olarak ta Bolu'daki trafik problemini yeniden ele almalıyız ve trafik problemini çözmeliyiz diyoruz. Öncelikle mevcut caddelerimize alternatif yollar üretmeliyiz. Alternatif yollarımızı genişletmeliyiz. İzzet Baysal Caddesi trafiğe kapatıldıktan sonra alt yoldaki ve üst yolların yetersiz olduğu ve dar olduğu hepimiz tarafından belli oldu. Bu yolların genişletilmesi gerekiyor. Bunu yıllardır dile getiriyoruz. Kamulaştırılması gereken 5 ayrı binamız var ve bunu ısrarla kamulaştırmamak içinde uğraşıyoruz. İşte bizler ilk öncelikli iki ama yolumuzdaki o 5 binayı kamulaştırarak ana arterimizi rahatlatarak işe başlayacağız ve tüm trafik planını yeniden ele alacağız. Bizler trafik mastır planı uygulayıp önerilmediği halde şehrin sıkışık dokusuna otopark uygulamaları yapmayacağız. Bizler bu işin ehli insanlar ne derse onu uygulamasını bileceğiz. Çoğunluğun sesini duyacağız, çoğunlukla hareket edeceğiz.

 

KUZEY-GÜNEY BAĞLANTISI

Bolu'da Kuzey-Güney bağlantısında ciddi problemlerimiz var. Bir Cici Taksi kavşağımız yapıldı. Herhalde Bolu'nun en kötü projesi olarak tarihe geçtiğini düşüyoruz. Bu Bolu halkının parası ile yapıldı. Bizlerin parası ile yapıldı. Orada hepimizin emeği var ama maalesef yanlış planlandığından o kavşağın ilemediğini ve bizi büyük bir zorlukla karşılaştırdığını da hepimiz görüyoruz. Cici Taksi kavşağını yeniden ele alacağız ve düzenleyeceğiz. Bu konuda E-5'i alta alıp mecbur trafiği olası istikametinde gitmesini sağlayacağız.

 

SANAYİ VE GÖLYÜZÜ BÖLGESİ

Sanayi ve Gölyüzü bölgesini rahatlatmak adına, trafik akışını hızlandırmak adına bu bölgeye de köprülü bir kavşak yapacağız. Çok kazanın olduğunu bildiğimiz içinde buradaki kavşağı Bolu halkına kazandıracağız.

 

IŞIKLANDIRMA SİSTEMİ

Şehir merkezinde birçok noktada trafik ışıkları mevcut. Pek çok yerde plansız şekilde konulduğu bir gerçek. Bizler tüm aydınlatmaları, trafik ışıklarını yeniden ele alıp yeşil bant sistemi ile tek merkezden kumanda edeceğiz ve gerekli olmayan trafik ışıklarını da kaldıracağız.

 

TOPLU TAŞIMA

Bildiğiniz üzere Bolu'da toplu taşıma eskisi gibi değil, kullanılıyor. Özellikle 2009 yılında eskiden köy olan ve bugün mahalle olmuş 15 ayrı mahallemiz Bolu'nun nüfusuna katıldı ve bu 2014 seçimlerinde de 3 ayrı köyümüzde belediye statüsünde oy kullanacak. Bu insanların toplu taşımayı yoğun bir şekilde kullandığını da bizler tespit ettik. Ama baktığımızda birçok vatandaşımızın toplu taşıma araçlarından yeterince hizmet göremediklerini de gözlemledik. Bir kere sefer sayıları yeterli değil. Saatler hiç yeterli değil. Bu nedenle trafikte toplu taşıma araçlarında çeşitliliğe giderek toplu taşıma araçlarını yaygın hale getirtebiliriz. Büyük otobüslerin haricinde 14 kişilik minibüsleri de şehrin trafiğine çıkartıp biraz da büyük otobüslerin şehir trafiğini kargaşaya çevirmesinin de önüne geçeceğiz. Güzergah ve sefer sayılarını arttıracağız. Uzakta yaşayan vatandaşlarımızın mağdur olmasını önleyeceğiz.

Bolu'da otobüse biniyorsanız 2.25 liradan hizmet verdiğini biliyorsunuz. Eğer dıt kartınız vara 1.75 lira. Topluma taşıma aracına binen vatandaş 3-5-7 kilometre mesafe kullanıyor. Bugün Ankara gibi büyük bir şehirde 30 km.-40 km giden vatandaşımız 1.9 lira ödüyor. Bolu'da 2.25 ödenirken. Eskişehir örneğini her zaman veriyorum. Eskişehir'de gerek toplu taşıma, gerek otobüsü aynı anda kullanıp tek bir kereye mahsus 1.6 liradan vatandaş toplu taşıma araçlarını kullanabiliyor. Bolu maalesef toplu taşıma aracında da en pahalı illerden bir tanesi. Tabi ki bu topluma taşıma araçlarında da çeşitliliği arttırarak yeniden değerlendirip vatandaşımızı bu konuda cebine katkı sunmayı bir görev edineceğiz.

Üniversitemiz maalesef Bolu ile çokta bağlantılı değil. Bu projemi teknik projeler kapsamında anlatacağım ama biraz ifade etmek istiyorum. Üniversitemizle şehrimizi doğrudan bağlamak ve bir link oluşturmak içinde küçük raylı ve hafif raylı sistemi de Bolu'ya kazandıracağız.

TOPLU TAŞIMADA ÇEŞİTLİK VE KADIN ŞOFÖR UYGULAMASI

Toplumun yarısını oluşturan kadınlarımız. Kadınlarımızın da her alanda olması gerektiğini bizler savunuyoruz. O zaman diyoruz ki kadın şoförlerimizde trafikte olmalı. Hem de biraz daha seviyeli toplu taşıma hizmetlerine yaralı olacağını düşünüyoruz.

 

TAKSİ VE DOLMUŞ UYGULAMALARI

Bolu'da birçok taksi durağı var. Ama gerek taksici esnafımız, gerekse vatandaşımız şu anki uygulamalardan memnun değil. Belli güzergahlarda taksi dolmuş uygulamasını başlatıp, bu uygulamada taksici esnafımızı mağdur etmeden bu hatları onların çalıştırmalarını sağlayacağız.

 

OTOBÜS DURAKLARI

Duraklarımız belli bir standartta ve kapalı olsun istiyoruz. Bolu kış memleketi soğuk havalarda vatandaşımız soğukta beklememeli. Yazın da sıcaktan korunmalı.

 

OTOPARK

Yapılan otoparklar şehrin sıkışık bölgelerinde yapılmaya çalışıyor. Şehrin kilit noktalarında yoğun arterlerinde otopark yapmak trafiği rahatlatmaz, aksine içinden çıkılmaz bir hal alır. Bizler o yüzden fırka tepesine yapılan otoparka tepki gösterdik. 14 ayrı bölgede, 14 otopark uygulaması yapacağız. İlk etapta Karaçayır, Aktaş ve Tabaklar Mahallesinde, valiliğin olduğu bölgede 3 ayrı otoparkla başlatıp 5 yıl içerisinde 14 ayrı otoparkı da Bolu halkına sunacağız.

Bizlerin Boluspor'a geçici değil kalıcı çözüler sunması gerekiyor. Bizler Boluspor'a kalıcı gelir getirmek adına bir benzinlik ve Boluspor Kolejlini kazandıracağız.

 

TEMİZLİK

Cumhurbaşkanı ve Başbakanın geldiği günün haricinde Bolu'nun yıkandığını, dezenfekte edildiğini görmedim. Bolu temizlenen bir şehir olacak, temiz bir şehir olacak. Kimse elindeki çekirdek kabuğunu, sigara izmaritini atamayacak, utanacak. Aynı Eskişehir'de olduğu gibi. İbadethanelerimiz ve okullarımızın temizliğini yapacağız. Köylerimizin de çöplerini toplayacağız.

 

ENGELLİLERİMİZ

Bolu'da birçok engelli vatandaşımız olduğunu biliyoruz. Toplu taşıma araçlarını bizlerle birlikte kullanmalarını sağlamalıyız. Bolu'da engelli vatandaşlarımız mağdur edilmeyecek. Bolu'da yaşamaktan mutlu olacak. Tüm üst geçitlerimize asansörlerimiz yerleştirilecek. Bunlar sadece engellilerimiz için değil, yaşlılarımız, hamilelerimiz ve bebek arabasıyla çocuğunu taşıyan annelerimiz içinde. Tüm kaldırımlarımız engellilerin kullanımına uygun olacak. Laf olsun diye yapılmayacak. Tüm kurumlarımızı engellerlin kullanabileceği hale getireceğiz. Tüm iş yerlerimize engellilerin kullanabileceği butonlar yerleştireceğiz. Binaları yeniden yapamayız ama onların kullanabileceği hale getirebilir. Tüm bu engelleri aştıktan, Bolu'daki engelleri kaldırdıktan sonra bizler tavuk festivali yapmak yerine engellilerimizi önemseyen 'Engelliler Festivali' tüm dünyadan engellilerimiz getireceğiz. Tüm engellilerimizin kullanabileceği alo engelli hattı kuracağız. Engellilerimiz sıkıntılarını bu hat aracılığı ile belediyeye ulaştırabilecekler. Tüm engelli vatandaşlarımızın kullanabileceği 3 ayrı aracı da Bolu belediyesine alacağız. Engelli kardeşlerimizin kullandığı su ücretlerinde de ekstra indirim yapacağız. Belediyelerimize engelli istihdamı sağlayacağız.

YAŞAM EVLERİ

Amaç; engelli kardeşimizin doğumundan ölümüne kadar yaşam kaygısı duymaması. Anne babaların, benim başıma bir iş gelirse engelli çocuğuma kim bakacak kaygısını kaldıracak bir proje. İster tüm gününü, isterse günün belli periyotlarında engelli kardeşlerimizim bu yaşam evlerinden faydalanmasını sağlayacağız. Tatil köyü gibi olacak. Bir kişi için gerekli her şey bu binada olacak. Odalar çift kişilik ve iki kişilik dizayn edilecek ve engelli kullanımına uygun olacak. Terapi odası, spor odası ve çok amaçlı salonu olacak. Dinlenme odaları olacak. İş eğitim atölyeleri olacak.

İKİNCİ BAHAR EVİ

Nüfusumuz yaşlanıyor. Bu anlamda büyüklerimizin inci baharını yaşamaları içinde ikinci bahar evlerini oluşturacağız e bunu Bolu belediyesi aracılığı ile de sizlere sunacağız.

 

MAHALLE EVLERİ

Mahallelerin 120 sokağını gezmiş bir aday olarak konuşuyorum. Bunu daha önce anlattım. Kadınlarımız, çocuklarımız heyecanlandılar. Bu evlerde köy konaklarının daha kapsamlısını biz mahallelerimizde oluşturmak istiyoruz. Bunu Bolu belediyesinin bütçesine dokunmadan, yatırım yapmak isteyen iş adamları ile çözmek istiyoruz. Özellikle kadınlarımızın sosyal hayata katılabilmesi için bu evlerde meslek edindirme, el becerilerini geliştirme kursları düzenleyeceğiz. Çocuğu olan kadınlarımızın çocuklarına eksik kalan eğitimlerini tamamlamak ve etüt eğitimi, yabancı dil eğitimi vermek istiyoruz. Pahalı müzik aletlerini bu evlerde kullanabilsin istiyoruz. Eğitimcilerle bu müzik aletlerini kullanmayı öğrensinler istiyoruz.

1 yorum yapılmış
  • Önder Duman
    23 Aralık 2013 • 13:00
    kapalı olan izzzetbaysal cad tekrar trafiğe açmayı düşünüyormusunuz? Boluyu türkiyenin marka şehri yapabilirmisiniz
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.