VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

2E3K MODELİ İLE YOLA ÇIKTI

3 Kasım 2013

Ak Parti Bolu Belediye Başkanı Aday Adayı Abdullah Uzun, seçildiği takdirde yapacaklarını basın toplantısı ile ...

Ak Parti Bolu Belediye Başkanı Aday Adayı Abdullah Uzun, seçildiği takdirde yapacaklarını basın toplantısı ile anlattı. Uzun, “Öncelikle şunun altını baştan çizelim ki; biz sadece alt yapı yapan bir belediyecilik anlayışına sahip değiliz. Biz üst yapının uzmanıyız. Bolulu hemşerilerimiz en iyisine layıktır. Biz bunu sunuyoruz” dedi.

 

Farklılığımızı, birikimimizi, vizyonumuzu ve projelerimizi anlatacağız

Ak Parti Belediye Başkanı aday adaylığımızı büyük bir coşkulu kalabalıkla açıklamış bulunmaktayız. Bugünde, bu sürecin bir parçası olarak, farklılığımızı, birikimimizi, vizyonumuzu ve projelerimizden bazılarını ana başlıkları ile sizlerle paylaşıyoruz. Biz siyaseti yıllardır; “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın, Halka Hizmet Hak'ka hizmettir, otoriter değil hizmetkar devlet” anlayışını benimseyerek yaptık.

ŞEFFAFLIK, TARAFSIZLIK VE HOŞGÖRÜ

Yönetim anlayışında ki en ayırt edici özelliklerimiz;

İnsana saygı,140.000 Bolulunun Haklarını savunucusu olmak, Şeffaflık, Tarafsızlık ve Hoşgörüdür. Bu temel hususiyetler ışığında; yetkinleşen personelle kurumsallaşmış bir yönetim yapısını oluşturarak, Bolu'da yaşam kalitesini yükseltmeyi hedeflemekteyiz. Bolu'nun sorunlarını tespit ederken, 'bana göre, ona göre, şuna göre' değil, bizzat sorunu yaşayanlarla, yani mahalleliyle, esnafla, genciyle, yaşlısıyla, memuruyla ve sivil toplum kuruluşlarıyla belirledik.

BOLU'NUN DERDİYLE DERTLENDİRDİK

Bu yöntemlerle çıkardığımız sonuçları değerlendirerek önceliklerine göre sıraladık.

Bu sorun ve çözümleri ulusal çapta yetkin isimlerle paylaştık. Bunca yıl siyasette birlikte yol aldığımız ve hamdolsun Ankara-İstanbul başta olmak üzere, emaneti büyük başarılarla taşıyan arkadaşlarımızı Bolu'nun derdiyle dertlendirdik. Yıllarca belediyecilik ve devlet yönetiminde deneyim kazanmış Ak Parti kadrolarındaki arkadaşlarımızla istişareler yaptık. Bu arkadaşlarımız gerek belediye başkanı, yüksek bürokrat, gerekse teknokrat kadroları, liyakatleriyle taçlandırmaktadırlar.

BOLU İÇİN 2E3K FORMÜLÜ

Bugün hepimizi heyecanlandıracak vizyon ve projelerimizi 2E3K başlığıyla formülize ettik.

Bunlar: Ekonomi-Estetik  Katılım-Kalite-Kontrol‘dür.

Öncelikle şunun altını baştan çizelim ki; biz sadece alt yapı yapan bir belediyecilik anlayışına sahip değiliz. Biz üst yapının uzmanıyız. Bolulu hemşerilerimiz en iyisine layıktır. Biz bunu sunuyoruz. Belirlenen sorun ve çözümleri başlıca sıralayacak olursak;

SUYU % 50’YE VARAN ORANDA UCUZLATACAĞIZ

Su hayattır. Su olmazsa hayat olmaz. Bolu'da yaşayan tüm vatandaşlarımızın zorunlu ihtiyacı olan suyu % 50’ye varan oranda ucuzlatacağız.

UYGARLIK ÖLÇÜSÜNÜ ULAŞIM SİSTEMLERİ OLUŞTURUR

Bir kentin yönetiminde, uygarlık ölçüsünü ulaşım sistemleri oluşturur. Hızla büyüteceğimiz Bolu'da ulaşıma klasik yöntem ve yönetimlerle bakamayız. Bu yüzden toplu ulaşıma modern ve öncü projeler sunuyoruz. Özellikle yolcu yoğunluğunu oluşturan Belediye Meydanı ile Üniversite güzergahına özel bir hat belirliyoruz. Toplu taşımacılıkta dünya örnekleri incelediğinde rahatlıkla görülmektedir ki; hem ucuz hem kolay erişebilir hem konforlu hem de ekonomik sistemler getirilmelidir.

       Örneğin raylı sistemler ve Trambus bunların başında gelmektedir. Dünya; toplu taşımda çevreci ve daha az enerji harcayan yöntemlere geçmektedir. Ülkemizde de bu yönde çok olumlu gelişmeler yaşanmaktadır. Hemen yanımızda Ankara'da %100 yerli raylı sistem ve Trambus denilen, elektrikli ve lastikli toplu taşım araçları üretilmektedir. Biz de bu sistemleri Bolu'ya kazandırabiliriz.

       Diğer yandan özellikle yeni gelişen mahallerimizde ilave otobüs hatları getirerek sefer sayılarını artıracağız. Otobüs filomuza yeni katacağımız araçların yine yerli ve çevreci olmasına dikkat edeceğiz. Elbette toplu ulaşım yapan esnafımızla birlikte yapacağımız istişareler neticesinde projelerimizi hayata geçireceğiz.

      KENTİ YÖNETİRKEN, SORUNLARI FIRSATA ÇEVİRME BECERİ VE BASİRETİNİ GÖSTERECEĞİZ

     Bu yöntemleri benimsememizin en temel sebebi hem toplu taşım sorunumuzu çözmek hem de yerli üretime katkı sağlamaktır. Böylece yeni kurulacak olan sanayi sitemize, Arçelik örneğinde olduğu gibi yan sanayi oluşturma şansını vereceğiz. Bu vizyon şehrimizin istihdamına da katkı sağlayacaktır. İşte bizim sorunlara yaklaşımımızdaki farkımız budur. Yani kenti yönetmek demek lokal olarak bir soruna takılmak değil, sorunları fırsata çevirme beceri ve basiretini göstermektir.

OTOPARK ÜCRETLERİNİ YENİDEN DEĞERLENDİRECEĞİZ

Bolu trafiğinde önemli bir sorun haline gelmiş otopark ücretlerini yeniden değerlendirip, kademeli ücret sistemine geçeceğiz.

YAŞAM BOYU HİZMET MERKEZLERİ AÇACAĞIZ

Şehrin üst yapısını sosyal ve kültürel alanlarla dizayn edeceğiz. Bu şehirde doğan bir insana ölümüne kadar her aşamasında hizmetle yükümlü olan belediyenin bu hizmetlerini kurumsal hale getiriyoruz. Mahallelerde kuracağımız Yaşam Boyu Hizmet Merkezleri ile bebek-çocuk-genç-kadın- yaşlılar ve engellileri Sosyal Belediyecilik hizmetleriyle buluşturuyoruz. Sosyal belediyecilikte efsane olmuş Ak Parti'nin bu misyonunu Bolu'ya bu merkezlerimizle kazandıracağız. Bu merkezlerde; sokakta çalışan çocukların rehabilitasyonundan kadın meslek edinme kurslarına, yaşlıların ev temizlik hizmetlerinden çalışamayanların en temel yardımlarına kadar tüm hizmetler verilecektir. Bu merkezlerde hem profesyonel kadrolar hem de gönüllü çalışanlar görev yapacaklar. Yeni mezun olmuş gençlerimizi saat ücretleri ile burada istihdam edeceğiz. Toplumun her kesimini kucaklayacak olan bu hizmetleri gerçekleştirirken hem istihdama katkı sağlayacak hem de hayatında hiç düşkün ve zor durumda olan insanlarla bir araya gelmemiş gençlerimizi onlarla bir araya getireceğiz.

1 yorum yapılmış
  • dede
    3 Kasım 2013 • 13:00
    bunların çoğunu zaten mevcut başkan yaptı .daha başkaa aradıklarım bu değil farklı başka başka
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.