VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İŞTE BOLU'NUN GURURU SÜPER BEYİN

22 Ekim 2013

Sırbistan'ın Novisaol kentinde düzenlenen Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası'nda Avrupa Üçüncülüğü elde eden İzzet baysal 50.

Sırbistan'ın Novisaol kentinde düzenlenen Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası'nda Avrupa Üçüncülüğü elde eden İzzet baysal 50. Yıl İlkokulu 2/K sınıfı öğrencisi Efe Metehan Yavuz, hem Türkiye'nin, hem Bolu'nun ve hem de okulunun gururu oldu. Okul Müdürü Ruhi Dereli ve sınıf öğretmeni Sabriye Coşkun ile gurur kaynağımız olan öğrenin annesi Çiğdem Yavuz, sınıfta bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Emekli Öğretmen Sebati Özcan'ın torunu Efe Metehan Yavuz, Satranca 3.5 yaşında başlayıp Bolu ilinde yapılan satranç müsabakalarında ve başka illerde yapılan yarışmalarda 22 madalya, 2 kupa kazanmış olup 6 Ekim 2013 Pazar günü ise “Yılın En İyi Küçük Sporcusu” plaketini almıştır. Antalya'da yapılan satranç Milli takım seçmelerinde 7 yaşında Türkiye 7.olarak Milli takımımıza seçilmiştir. Kendisi gibi satranç tutkunu milli takımımızı temsil eden abisi Şevki Batuhan Yavuz, çeşitli müsabakalarda 37 madalya kazanmıştır. İlimizi ve Türkiye'yi temsil eden küçük yeteneklerin başarısında; satranç öğretmenleri Reşat Sadık, Ayhan Başaran, milli takım hocaları ve sınıf öğretmenleri Sabriye Coşkun'un katkıları büyük.

Avrupa üçüncüsü olan oğluyla büyük gurur duyduğunu belirten anne Çiğdem Yavuz, “Oğlum satranç merakını ağabeyinden kaptı. Efe, kendi yaş grupları ile yarışmıyor. Kendisinden iki yaş büyüklerle müsabaka yapıyor.

Çünkü, zekası yüksek olduğu için şampiyonalara bu şekilde katılabiliyor. Yavrum la gurur duyuyorum. Ayrıca, satranç öğrencileri Reşat Sadık ile Ayhan Başaran'a sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum” dedi. Efe'nin sınıf öğretmeni Sabriye Coşkun ile Okul Müdürü Ruhi Dereli'de, Efe'nin okullarını adına büyük gurur kaynağı olduğunu ve arkadaşlarına da örnek olduğunu vurguladılar.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.