VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

SAYIN'DAN UZUN'A İNCE GÖNDERME

8 Eylül 2013

HAS Parti eski İl Başkanı ve daha sonradan AK Parti’ye geçen Abdullah Uzun’un belediye başkan ...

HAS Parti eski İl Başkanı ve daha sonradan AK Parti’ye geçen Abdullah Uzun’un belediye başkan aday adaylığını açıklayacağını ifade etmesine AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın’dan sert yanıt geldi. Sayın, “Partimizde fiilen siyaset yapan birisinin henüz süreç başlamadan ben adayım demesini ilkesel olarak doğru bulmuyoruz” dedi.

AK Parti İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Ömer Sayın, “Elbette herkes gibi Abdullah beyinde belediye başkan aday adayı olma hakkı var. Ancak bizim buradan ilkesel olarak düşündüğümüz bir şey var. Partimizde fiilen siyaset yapan birisinin henüz süreç başlamadan ben adayım demesini ilkesel olarak doğru bulmuyoruz. Bunun şöyle bir mahsuru var. Bolu'da bir arkadaşımızın, teşkilatımız içinden bir arkadaşımızın ben adayım demesi şu anda Bolu'da var olan Ak Parti Belediye Başkanı bu işi yapamıyor anlamı taşır. Bu yüzden bunları doğru bulmuyoruz” dedi.

“ÖNÜNE GELEN ADAY ÇIKMAYACAK”

AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın, “Farklı partilerde geniş bir siyasi birikimi deneyimi olan bir arkadaşımızın Ak Parti'de olması, Ak Parti'ye katkı verecektir diye düşünüyorum. Elbette herkes gibi Abdullah Bey'inde Belediye Başkan aday adayı olma hakkı vardır. Ancak bizim buradan ilkesel olarak düşündüğümüz bir şey var. Partimizde fiilen siyaset yapan birisinin henüz süreç başlamadan ben adayım demesini ilkesel olarak doğru bulmuyoruz. Bunun şöyle bir mahsuru var. Bolu'da bir arkadaşımızın, teşkilatımız içinden bir arkadaşımızın ben adayım demesi şu anda Bolu'da var olan Ak Parti Belediye Başkanı bu işi yapamıyor anlamı taşır. Bu yüzden bunları doğru bulmuyoruz. Böyle olduğu zaman mevcudu kötülemek, mevcudu aleyhinde konuşmalar yapmak anlamına gelir. İnsan fıtratı bunu böyle bir sürece taşıyabilir. Süreç başladıktan sonra herkesin aday olma hakkı vardır. Mutlaka bunlarla ilgili bizlerle istişareler yapabilir. Öyle önüne gelen de teşkilattan aday çıkmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.