VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Çok konuşulan davada tahliye

27 Haziran 2013

Bolu’da geçtiğimiz aylarda İzzet Baysal Devlet Hastanesi’nin kantin ihalesine yolsuzluk iddiaları karışında 10 kişiden 3 kişi ...

Bolu’da geçtiğimiz aylarda İzzet Baysal Devlet Hastanesi’nin kantin ihalesine yolsuzluk iddiaları karışında 10 kişiden 3 kişi tutuklanmıştı. Bugün görülen duruşmada Yusuf Y’nin tutukluluk halinin devamına karar verilirken, B.B ve Ö.Ö ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi’nin kantinini işleten firmanın süresinin dolması üzerine Bolu Kamu Hastaneleri Birliği, 4 Nisan’da Köroğlu Devlet Hastanesi kantini ile Bolu İzzet Baysal Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin çay ocağı, çay ve kahve otomatı ile gıda otomatı için ihale düzenledi. Köroğlu Devlet Hastanesi’nin kantini yıllık 251 bin 357 lira ile Bolu İzzet Baysal Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ise bin 550 TL ile ihaleye çıkarılırken, ihaleye kimse katılmadı. Daha sonra ikinci defa ihaleye çıkılırken, bu ihaleye de katılan olmadı. İddiaya göre, kiralama bedellerinin daha aşağı çekilmesi için iki ihaleye de kimsenin katılmaması sağlanırken, ihaleye katılmak isteyen 2 firmanın katılımlarının engellendiği ihbarını alan Bolu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi inceleme başlattı. 1 ay süren teknik takip ve incelemenin ardından polisler, operasyon düzenledi.

Operasyon yapılmıştı!

İhaleye fesat karıştırdıkları iddia edilen ve aralarında 3 hastane çalışanının da bulunduğu 12 kişi gözaltına alınmıştı. 2 kişi ifadelerinin ardından savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı. Daha önce kantini işleten Y.Y., kardeşi H.Y. ile B.B, M.B, R.Ç, Ö.Ö, T.M, S.Ö, F.Ö. ve A.Ö. ise emniyetteki ifadelerinin ardından "İhaleye fesat karıştırmak, Köroğlu Devlet Hastanesi kantini, Bolu İzzet Baysal Ağız Diş Sağlığı Merkezi’nin gıda, çay ve kahve otomatı ile çay ocağı kiralama ihalesi öncesi ihaleye giren firmaların girişinin engellenmesi için tedbir almak, ihaleye girilmemesi için görüşmelerin yapıldığı, firmaların ihaleden çekilmesi için baskı yapıldığı" iddiasıyla adliyeye sevk edilmişti.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.