VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Ali Serindağ'ın telefon görüşmesini okudu

14 Aralık 2012

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, bütçe görüşmelerinde kendisine eleştiriler yöneten eski  Bolu Valisi ve CHP ...

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, bütçe görüşmelerinde kendisine eleştiriler yöneten eski  Bolu Valisi ve CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ'ın, CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav'la arasında geçen bir konuşmanın kayıtlarını okudu

Ali Serindağ, Şahin'in sözlerine, "Siz ne derseniz deyin bu sohbetten de gurur duyuyorum. Sizin bakanlığınızın arşivinde 4 rapor var. 4 raporu okuyun bakın, mülkiye müfettişleri ne demiş, sizin en on yaptığınız değerlendirme raporunda ne deniyor. İnsanları orada görüşlerine ve inançlarına göre fişlemişsiniz" diye yanıt verdi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin konuşmasına, Ulaştırma Bakanı Yıldırım'a hizmetleri için teşekkür ederek başladı. Sistematik bir bakanlık faaliyeti sunmak üzere kürsüye geldiğini ama eleştirilere yanıt vermek üzere bundan vazgeçtiğini anlatan Şahin, "Ama Bakanlığımızla ilgili olarak şu anda meclisi terk ettiklerini gördüğüm, sıraların altına mı oturdular bir kontrol etmek lazım, bir partinin milletvekilleri başta olmak üzere, yine ana muhalefet partisinin bazı milletvekillerinin bakanlığın faaliyetleri hakkındaki yerli yersiz değerlendirmeleri üzerine sistematik konuşma yerine bunlara cevap vereceğim" dedi. Konuşmasında Bakanlığın faaliyetleri hakkında bilgi veren Şahin, Bakanlığın "birilerinin iddia ettiği gibi" ne işkence ne haksız hukuksuzluk ne de korsan dinleme yaptığını söyledi. Yapılan çalışmalarla organize birçok suçun önlendiğini anlatan Şahin, engellenen uluslararası suç örgütlerinin de kendilerine yeni yollar aradığını belirtti. Terör örgütünün uyuşturucudan sağladı finansmanın engellendiğini, belirten Şahin konuşmasında BDP'ye de yüklendi.

"ZATIALİNİZ GİBİ HATALAR"

 CHP'li Ali Serindağ'ın sorularını da yanıtlayan Şahin, İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş'la ilgili 33 ön inceleme yapıldığını, 30'una soruşturma izni verilmediğini, 2'sine ise izin verilerek 5 konu hakkında adli sürecin devam ettiğini kaydetti. Şahin, Serindağ'ın Bakanlık personellerinde liyakat konusundaki eleştirilerini yanıtlarken şunları söyledi:

 "Bu konuda kısmen haklılık payınız var. Şöyle ki zatıaliniz 2008 yılı mayıs ayına kadar bu ülkede eylemli valilik yaptınız. Daha sonra da merkez valiliğine gelmiştiniz. Doğrudur, ehliyet noktasında zatıaliniz örneğinde olduğu gibi bazı hatalarımız olabilir."

 -SAV'LA YAPTIĞI GÖRÜŞMEYİ HATIRLATTI-

Bakan Şahin, Serindağ'ın vali olduğu dönemde, 28 Mayıs 2008 tarihinde, şu an milletvekili olduğu CHP'nin Genel Merkezi'nde yaptığı görüşmeyle ilgili daha önce internete de düşen şu kayıtları okudu:

"Görüştüğünüz kişi o günün Genel Sekreteri.

 Soru: Bolu'daki siyasi atmosfer nasıl?

 Vali: İşiniz çok kolay değil. Ama zor diye teslim olmak da doğru değil.

 Soru: Kararlı, dikkatli siyasi iradeyi arkasına alan bir siyasi yapılaşmayı sağlayacak personel malzemesi var mı?

 Vali: Çok az da olsa var. Çok fazla olmadığını bilmek lazım.

 Soru: Bolu'yu nasıl görüyorsunuz? Siyasi açıdan neler yapılabilir.

 Vali: Bolu'nun temelinde CHP var. Belediye seçiminde CHP'nin oyunun yükseldiğini görüyoruz. Bolu'da ciddi bir organizasyon olursa CHP adına bir toparlanma olur, seçimi alacak duruma da gelebilir."

 CHP'li Serindağ Bakan Şahin'in sözleri üzerine sataşma nedeniyle söz istedi. Bakan Şahin'in bahsettiği olaya değinen Serindağ, bu konunun daha önce çok söylendiğini hatırlattı ve "Bunu geçen gün Sayın Bülent Arınç da söyledi. Ben bir defa sizin iktidarınız döneminde vali olmadım. Ben üçlü koalisyon döneminde vali oldum" dedi. Kırklareli ve Bolu halkının kendisinin hizmet anlayışını bildiğini kaydeden Serindağ, "Ben Merkeze geldikten sonra, o zamanki CHP Genel Sekreteri Önder Sav'la bir sohbet ettim. Siz ne derseniz deyin bu sohbetten de gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı. Bu konunun soruşturmaya sebep olduğunu belirten Serindağ, şunları belirtti:

 "Sizin bakanlığınızın arşivinde 4 rapor var. 4 raporu okuyun bakın, mülkiye müfettişleri ne demiş, sizin en on yaptığınız değerlendirme raporunda ne deniyor. İnsanları orada, görüşlerine ve inançlarına göre fişlemişsiniz."

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.