VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Ve beklenen karar çıktı

13 Eylül 2012

Uzun zamandan bu yana büyük tartışmalara neden olan ve Çaydurt’ta yapılması planlanan tavuk atıklarından enerji ...

Uzun zamandan bu yana büyük tartışmalara neden olan ve Çaydurt’ta yapılması planlanan tavuk atıklarından enerji üretecek olan tesis için Bolu Belediye Meclisi’nin Eylül ayı oturumundan onay çıktı. CHP’lilerin ret oyu verdiği tesis yapımı AK Partili üyelerin oyları ile meclisten geçti.

Bolu Belediye Meclisi’nin 2. oturumuna Çaydurt’ta inşa edilmesi planlanan atık gübre tesisi damgasını vurdu. CHP’li üyeler adına konuşan Meclis Üyesi Naci Yörük, “Sayın başkan, sizlerle birlikte Çin’e giden ekibin hazırlamış olduğu rapor elimizde. Raporda yazılan ‘yerleşim alanlarına 3-5 kilometre yakınına gübre atık tesislerinin kurulması insan sağlığına zararlıdır’, ibaresi ortada. Bu raporu biz hazırlamadık. Raporu hazırlayanlar sizlerle beraber Çin’e giden teknik elemanlar. Rapor ortadayken, sizin buraya bu tesisisin yapılmasına onay vermenizi kabul etmiyoruz. Böylesi bir rapora sizin evet demenizi anlayamıyoruz. Bu tesisin bu alana yapılmasını kabul etmiyoruz” dedi. Naci Yörük’ten sonra konuşan başkan Yılmaz ise “Bu karar bizim verdiğimiz bir karar değildir. 7 Kamu kuruluşunun ortaklaşa almış oldukları kararı biz burada onaylıyoruz. Çevre Müdürlüğünün raporu ortadadır. Bu raporlar elimizdeyken bizim buna hayır dememiz halinde resmen suç işlemiş oluruz “ diyerek kararı oyladı.

3 yorum yapılmış
  • Rcy Shn
    12 Eylül 2012 • 11:00
    Sayın Başkan burda elim kolum bağlı demiş. Emir büyük yerden tabi. Biz de Bolu halkı olarak bu tesisin ilimize kazandırılmasına karşı değiliz. AMA insanların yaşadığı alana değil.Çimento fabrikasının tozu yetmezmiş gibi, bir de b.. kokusu,pisliği.Atığı nereye gidecek bu fakrikanın. Çaydurt'ta insan yaşamıyor bazılarına göre... Sayın Başkan benim,arkadaşımın,komşumun,çocuğumun sağlığı ne olacak ???
  • erkan karadag
    12 Eylül 2012 • 11:00
    ... belki anlamışsındırr ?
  • ersin KA
    12 Eylül 2012 • 11:00
    bu millete herşey hak arkadaş.oyları verirken düşünecektiniz onları.inş bolu belediyesinin önünede böle bişi yaparlarda alaaddine niye oy verdik biz diye kafalarını taşlara vurular inş.....hahahahah
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.