VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KURBAN ETİ YERKEN DİKKAT...

28 Haziran 2023

.........................

Kurban Bayramı et ve tatlı tüketiminin en yüksek seviyelere çıkması ile mide bağırsak sorunları ya da kısa zamanda kilo alımını beraberinde getirebiliyor. Bu dönemde sağlıklı beslenme konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar da var. Diyetisyen Hülya Erem, Kurban Bayramı beslenmesi hakkında önemli önerilerde bulundu. Eren, “Etlerin kesildikten sonra hemen tüketilmesi uygun değildir. 24 saat bekletildikten sonra uygun parçalara ayrılarak pişirilmelidir” dedi.

“ET 24 SAAT BEKLETİLMELİ”

Bolu Gazeteciler Cemiyeti Kurban Bayram Gazetesi’ne konuşan Diyetisyen Hülya Erem, “Kurban Bayramın da kesilecek olan kurbanlıkların veteriner kontrolünden geçmiş, belli kesim yerlerinde hijyen kurallarına uygun olarak kesilmiş olmalıdır. Etlerin kesildikten sonra hemen tüketilmesi uygun değildir. 24 saat bekletildikten sonra uygun parçalara ayrılarak pişirilmelidir. Buzdolabında -2 derecede bir iki hafta, -18 derecede 6 ay süreyle saklanabilir” dedi.

“KALP VE DAMAR RAHATSIZLIKLARINA…”

“Aşırı kırmızı et tüketimi kalp damar rahatsızlıklarına sebep olabileceğinden tüketim miktarına dikkat edilmelidir. Kırmızı et tüketilirken sebzeler, salatalar gibi C vitamini içeriği yüksek gıdalarla tüketilmeli ki demir emilimi artsın. Etler pişirilirken kuyruk yağ, iç yağı, katı yağ eklenmemeli kendi yağı ile pişirilmelidir. Etler ızgara, fırınlama, haşlama yöntemi ile pişirilmeli, kavurma, kızartma yöntemleri yağ tüketimimizi arttırılacağından tercih edilmemelidir. Günlük 2-2,5 lt su tüketmeye özen gösterilmelidir. Bayramların olmazsa olmazı tatlıları tüketirken dikkat etmeli, şerbetli ağır tatlılar yerine sütlü, meyveli tatlılar tercih edilmelidir.”

Kaynak: Bolu Gazeteciler Cemiyeti Kurban Bayram Gazetesi

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.