VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÖĞRENCİLER KİRALIK EV ARIYOR

22 Ağustos 2022

......................................

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ni kazanan öğrenciler, Bolu’da bulunan Kredi Yurtlar Kurumu(KYK)’na ait yurtların 6 kişiliğe çıkarılmasından sonra, kampüse yakın kiralık evleri araştırmaya başladı.

Kiralık ev sorunu ve KYK yurtları ülkenin gündeminde üst sıralarda yer alıyor. Yurtlarda ya kapasite talebi yeterince karşılamıyor ya da 3-4 kişilik yurt odalarına ranzalar yerleştirilerek 6 kişiliğe çıkartılıyor. Emlak piyasasında ise fahiş kira artışı, öğrencileri çaresiz bırakıyor.

BOLU’DA KİRALIK EVLER 2 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

Yurtlarda yer bulamayan ya da eve çıkmak isteyen öğrencileri, yüksek kira fiyatları bekliyor. Bolu’da 1+0 ve 1+1 dairelerin kiraları yaklaşık 2 bin lira. Eşyalı olan daireler için bu fiyat 3 bin TL’ye kadar yükseliyor. Birden fazla öğrenci eve çıkmak istediğinde ise, gözler 2+1 ve 3+1 evlere çevriliyor ancak Bolu Merkez’de bulunan 2+1 evlerin kiraları 4 bin liraya, 3+1 evler ise 5 bin liraya varıyor. Ayrıca birçok ev sahibi, ilk üç aylık kirayı peşin isteyebiliyor.

KYK YURTLARINA BAŞVURU NE ZAMAN?

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) başvuru süreci henüz başlamadı. Bu hafta gerçekleşecek üniversite kayıtlarından sonra, gelecek ay KYK yurtlarına başvurular açılacak. 6 kişiliğe çıkarılan yurt odalarının ücretine ise bu sene yüzde 80 zam geldi.

2 yorum yapılmış
  • Alihan
    23 Ağustos 2022 • 11:25
    Millet okul okumaya mı geliyor dolandırılmaya mı belli değil eve çıkacak olanların ailesi zengin iş adamı değil bütçe belli yapılan çok ayıp boluluyum Bolulu olmamdan utanıyorum
  • Abdullah
    25 Ağustos 2022 • 06:55
    ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN.EV SAHIPLERINEDE MEVLAM MERHAMET NASIP EYLESIN
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.