VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU’NUN MARANGOZU AYŞE HANIM

22 Haziran 2021

..............................................

Bolu’da 9 yıldır eşiyle beraber mobilya atölyesinde, mobilya dekorasyonu yapan Ayşe Sepetçi,  bu işe kocasına yardımcı olmak için başladığını söyledi. Kadınların başaramayacağı hiçbir iş olmadığını belirten Sepetçi “Onlar sadece başarabileceklerine inansınlar ve kendilerine güvensinler” dedi.

Bolu’da 91 yılından itibaren mobilya ve dekorasyon ustası olarak çalışan eşi Orhan Sepetçi’nin 2008 yılında İzzet Baysal Sanayi Sitesi’nde kurduğu mobilya atölyesinde 2012 yılından itibaren çalışmaya başlayan 3 çocuk annesi Ayşe Sepetçi eşine hem can yoldaşlığı hem de iş ortaklığı yapıyor.

“ZAMAN ZAMAN ETRAFI TOPLUYORDUM”

Marangoz olmaya nasıl karar verdiğini anlatan 45 yaşındaki Ayşe Sepetçi; “Eşim 1991 yılında meslek lisesi mobilya ve dekorasyon bölümünden mezun oldu. Yaklaşık 12 yıl başkasının işinde çalıştıktan sonra 2003 yılında bir ortağıyla kendi işini kurdu. 2008 yılında da eşim İzzet Baysal Sanayi Sitesine kendi atölyesini açtı. Bende ilk başlarda zaman zaman çocuklarla kocamın yanına gelerek atölye de etrafı topluyordum” dedi.

İŞ HAYATINA KOCASIYLA ATILDI

Çocuklar büyüdükten sonra iş hayatına girmek istediğini kocasına söylediğini ifade eden Ayşe Hanım, kocasının bunun üzerine beraber çalışmayı teklif ettiğini dile getirdi. Sepetçi; “Ben zaten iş hayatına girmek istiyordum. Bir gün bu isteğimi kocama ilettim. Kocamda başka birinin yanında çalışacağına gel birlikte çalışalım dedi. Bununla birlikte 2012 yılında bu yana kocamla birlikte iş hayatına atılmış oldum” diye konuştu.

“HER İŞİ YAPIYORUM”

Mobilya atölyelerinde yaptıkları işler hakkında da bilgiler veren Ayşe Hanım; “Kocamla birlikte her işi yapıyorum. Zaman zaman kocamla beraber ölçü almaya gidiyorum. Atölyemizde Mutfak Dolabı, Amerikan Panel Kapı, Mobilya Kapılar, Portmanto, Banyo Dolabı gibi ürünleri imalattan halka sunuyoruz. Tabi ki önceliğimiz müşterinin bizden ne istediğidir. Müşteriler hayallerinde nasıl bir ürün isterlerse biz kocamla onu üretip hayallerini gerçeğe dönüştürüyoruz” şeklinde ifade etti. 

“KENDİLERİNE GÜVENSİNLER”

İş hayatına atılmak isteyen kadınlara da bir çağırı da bulunan Sepetçi; “İki el bir baş için. Ellerinden geldikçe kocalarına yardımcı olsunlar. Çünkü kocaları da evlerine ekmek getirmek için çalışıyor. Kadınlar ben bu işi yapmam demesin. İstedikten sonra kadının başaramayacağı hiçbir iş yoktur. Onlar sadece başarabileceklerine inansınlar ve kendilerine güvensinler” cümlelerine yer verdi.

  • BOLU’NUN MARANGOZU AYŞE HANIM
  • BOLU’NUN MARANGOZU AYŞE HANIM
  • BOLU’NUN MARANGOZU AYŞE HANIM
  • BOLU’NUN MARANGOZU AYŞE HANIM
  • BOLU’NUN MARANGOZU AYŞE HANIM
  • BOLU’NUN MARANGOZU AYŞE HANIM
  • BOLU’NUN MARANGOZU AYŞE HANIM
1 yorum yapılmış
  • Cannur
    23 Haziran 2021 • 03:31
    Harikasınız
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.