VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAİBÜ'LÜ ÖĞRENCİLER İSYAN ETTİ !

18 Aralık 2020

......................................

Uzaktan eğitimin devam ettiği Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde(BAİBÜ), senato tarafından sınavlarda kamera açılması kararı alınması öğrencileri çileden çıkardı. Sosyal medyada örgütlenen öğrenciler tepki göstererek kararın iptal edilmesini istediler.

Ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (BAİBÜ) uzaktan eğitime geçildi. Nisan ayından beri devam eden uzaktan eğitimde zaman zaman erişim sağlanamaması ve derslere katılımda zorluk çekilmesi öğrencilerin eğitimine olumsuz şekilde yansıdı. Eylül ayı ortalarında toplanan BAİBÜ Senatosu, güz döneminin de uzaktan eğitimle verilmesine ve final sınavlarının yüz yüze yapılması kararı aldı. Son haftalarda koronavirüs vakalarında yaşanan olağanüstü artış sonrası 11 Aralık Cuma günü toplanan BAİBÜ Senatosu final sınavlarına ilişkin kararından geri adım attı.

Kamera açın talimatı verildi

Alınan yeni karar BAİBÜ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi(İBUZEM) tarafından duyuruldu. İBUZEM duyurusunda, “Üniversitemiz senatosu 11.12.2020 toplantısı, 2020/248 sayılı karar ile 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Dönem Sonu, Bütünleme, Tek-Çift, Azami Öğrenim Sonu Sınavlarının uzaktan eğitim yöntemiyle yapılmasına, sınav güvenliği açısından kameraların açık tutulması dahil gerekli tedbirlerin dekanlıklar ve dersin sorumlu öğretim üyeleri tarafından alınmasına karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Öğrenciler tepki gösterdi

Senato tarafından alınan karar üniversitelileri adeta çileden çıkardı. Karara karşı çıkan binlerce öğrenci sosyal medya üzerinden seslerini Rektör Mustafa Alişarlı’ya duyurmaya çalıştı. Öğrenciler, yoğunluktan ötürü zaman zaman çöken sistemde kamera açılmasının daha büyük sorunlara yol açacağını belirterek kararın geri çekilmesini istedi. Sosyal medya platformu Twitter üzerinde #BaibüAnlayışİstiyor ve #BaibüMahremiyetİstiyor etiketi ile BAİBÜ Rektörlüğünü topa tutan üniversiteliler herkesin eşit imkanlara sahip olmadığının da altını çizdi. Tepkilerini ve eleştirilerini dile getiren öğrencilere BAİBÜ Rektörlüğünün ne cevap vereceği merak konusu oldu. Öte yandan öğrencilerin karardan vazgeçilmesi için fakülte dekanlıklarına ve CİMER üzerinden Yükseköğretim Kuruluna itiraz dilekçesi gönderecekleri öğrenildi.

9 yorum yapılmış
  • zBolulu
    18 Aralık 2020 • 13:17
    Rektör Mıstafa Ali Şarlı İzzet Baysalın Üniversitesine yakinlarını almaya,liyakata değil kendine faydasi olabilecek kisileri üniversite kadrolarına doldurmayı düşünmekten Öğrenci ,eğitim,öğretim konularına zaman ayiramadiği icin böyle kararlar alip böyle isler yapiyor herhalde Umuyoruz ki Basarısızlik,yetersizlik,donanimsizliktan izzet Baysalın üniversitesi en kisa zamanda kurtulur... Ve üniversitemizi ileriye goturebilecek basarili Bir Rektör atanır insallah
  • Dorular
    18 Aralık 2020 • 22:55
    Kamera açılmazsa full kopya çeker öğrenciler doğru karar.
  • zBoluluya
    19 Aralık 2020 • 04:37
    Durum tespitiniz doğru, ancak sebep sonuç ilişkiniz yanlış, kadrolaşmayı rektör yapmıyor bence, 17 fakülte dekanının 2 bilmedin 3 tanesini rektör getirmiştir. 14 tane dekanı kim dekan önerdi. Bu dekanları kim buldu, bir rektör düşünüm 14 dekanını hayatında ilk defa burda görüyor, dekanları bulanı AİBÜ'ye geldiğinden beri yaklaşık 15 yıldır biliyorum, rektör hocanın cemnaatindende değil, geldiğinden beri aibüye hiç bir bilimsel katkısı olmayan bu ki
  • Kemal
    19 Aralık 2020 • 05:27
    Böyle bir kararın senato tarafından değil YÖK tarafından alınarak üniversitelere ve kamuoyuna duyurulması gerekir. YÖK her nekadar mevzuat gereği tüzel bir kuruluş olma özelliğine sahip olsada Rektör atamaları Cumhurbaşkanı tarafından yapılır. Bu nedenle usulen Cumhurbaşkanının görüşü alınması gerekir. Bilimsel açıdan olunabilirliği onaylanmadan böyle bir uygulamaya gidilmemeli diye düşünüyorum.
  • Muratmir
    19 Aralık 2020 • 06:58
    Sizin yapacağınız sınavın da kamerasınıda Allah belasını versin zaten kazık sorular soruyorsunuz bir sorunun içinde beş cvp istiyorsunuz sizin yaptığınız uzaktan eğitim değil uzaktan kazık öğrenciler patır patır dökülüyo hoşunuza mı gidiyo biöğrenciyşe senelerce uğraşmak biraz vicdanınız acısın yüreğiniz taşmı kaplı bırakın öğrencilerle uğraşmayı
  • BoluluOndrt
    19 Aralık 2020 • 09:26
    Yıllardır bir kaç sülaleye parsellenen Bolu üniversitesine sayın rektör yön verince bazı zavatın zoruna gitti anlaşılan, Zaten Bolu da ki insanlığımız dillere destan olmuş
  • Muratacevap
    19 Aralık 2020 • 10:04
    murat internete laf yetiştireceğine kazık sorulara çalış belki başarılı olursun. neyse herkes diploma alacak diye bir şey yok.
  • Yorumcu
    19 Aralık 2020 • 20:10
    Sistemsel problemler olunca bakalım o zaman nasıl kararlar alacaksınız? Öğrencilerin sınavı iptal mi olacak, yazık...
  • Bolulu1453
    20 Aralık 2020 • 01:58
    Doğrudur.Kararı destekliyorum.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.