VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

VATANDAŞ İSYAN ETTİ !

22 Eylül 2019

..........................

Son günlerde sıklıkla yaşanan elektrik kesintileri vatandaşı isyan ettirdi. Kurum tarafından bilgilendirme ve uyarı yapılmadan sık sık gerçekleşen kesintiler sebebiyle özellikle elektronik eşyalarda arızaların oluştuğu bilgisine ulaşıldı.

Bolu’da merkeze bağlı mahalle ve köylerde sıklıkla yaşanan elektrik kesintileri vatandaşı canından bezdirdi. Neredeyse bir saat içinde iki üç kez meydana gelen elektrik kesintisinin hangi sebeple yaşandığı bilinmiyor. Bolu geneline elektrik arıza ve kesinti hizmeti veren SEDAŞ tarafından bu konuda yaşanan aksaklığa ilişkin herhangi bir resmi açıklamada yapılmadı. Kurum tarafından bilgilendirme ve uyarı yapılmadan sık sık gerçekleşen kesintiler sebebiyle özellikle elektronik eşyalarda arızaların oluştuğu bilgisine ulaşıldı.

10 İŞ GÜNÜ İÇİNDE BAŞVURUN

Kesintiler sebebiyle mağduriyet yaşayan vatandaşların bu uyarıyı dikkate alması gerekiyor. Enerji Tüketicileri Derneği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Elektrik Dağıtımı ve Perakende Satışına İlişkin Hizmet Kalitesi Yönetmeliği" ile dağıtım şirketlerinin, abonelerin kesinti sebebiyle elektronik eşyalarında meydana gelen zararı tazmin etmesinin hükme bağlandığı kaydedildi. Enerji Tüketicileri Derneği Genel Başkanı Bülent Çebin, elektrik abonelerinin kesinti sebebiyle elektronik eşyalarında meydana gelen zararın tazminini ilgili dağıtım şirketinden talep edebileceğini belirterek, "Abonelerin, elektrik kesintileri sebebiyle elektronik cihazlarında hasar meydana gelmesi halinde tazminat alabilmek için zararın ortaya çıktığı tarihten itibaren 10 iş günü içinde dağıtım şirketine başvurmaları gerekir" dedi.

KAYNAK- TV Bolu

3 yorum yapılmış
  • UNUTMA
    22 Eylül 2019 • 18:14
    HATIRLATMA! UNUTMA!! DOĞU BÖLGESİNİN KAÇAK ELEKTRİK KULLANIM ORANI %70 YANİ HER 100 KİŞİDEN 70 KİŞİ KAÇAK ELEKTRİK KULLANIYOR. ELEKTRİK SAYACI ÖLÇMEYE GELEN PERSONELE BİLE ŞİDDET UYGULUYORLAR.
  • Emekliesnaf
    23 Eylül 2019 • 00:17
    50 yıl evvel böyle bir şey olmuyordu çok sık elektrik kesintisi oluyor teknoloji artıyormu yoksa geriyemi gidiyotuz elektirik kesintisinden geçen yıl kaloriffer kazanım arıza yaptı bir ay öncede hava kompresörünün motoru yandı...
  • alan
    23 Eylül 2019 • 08:56
    Sektör çalışanı olarak şikayetlere hak vermekle beraber kesinti kaynağının iletim tesisleri olduğunu (yani SEDAŞ sorumluluğunda olmayan) belirtmek isterim. Aksine SEDAŞ tarafı uzun süreli kesinti yaşanmaması adına dağıtım hatlarında manevralar yaparak (ki kısa süreli kesintiler bundan kaynaklanmakta), vatandaşların mağduriyetini azaltmakta. Ve yine mağduriyeti azaltmak adına bu manevralar kullanımın az olduğu saatlerde yapılmaktadır.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.