VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

UYGUN İLİK İÇİN TÜP BEBEK YAPACAKLAR

6 Eylül 2015

Haber: Zafer Göder - Memleketim Bolu Gazetesi

Bolu'da kemik iliği hastalığıyla mücadele eden 3 yaşındaki Zeynep Gülcan'ın sağlığına kavuşması için annesi Nurcan Gülcan tüp bebek tedavisi görecek. Tüp bebek Zeynep’in DNA’larına göre yapılacak ve yüzde 100 uyumlu olacak. Öte yandan Zeynep için 48 bin kişinin kan verdiği ifade edildi.

Bolu'da kemik iliği hastalığıyla mücadele eden 3 yaşındaki Zeynep Gülcan'ın sağlığına kavuşması için uygun donörün bulunması için Türk Kızılay'ı bünyesinde ülke çapında kampanya başlatıldı. Başlatılan kampanyadan sonuç alamayan aile çareyi tüp bebek yapmakta arayacak. Anne Nurcan Gülcan kızının hayatını kurtarabilmek tüp bebek yöntemi ile hamile kalacak.

“TÜP BEBEK DENEMESİ YAPACAKLAR”

Yapılan kampanyalardan henüz bir sonuç elde edilmediğini belirten anne Zeynep Gülcan, "Kızım için henüz bir şey çıkmadı. Kızımın hayatını kurtarmak için tekrar bir tüp bebek denemesi yapmak istiyoruz. Bir defa daha denemek istiyoruz. Doktorlarla tüp bebek konusunda görüşme yaptık ve onlar siz kendiniz bilirsiniz dediler. Çocuğun durumu iyi ise yapabilirsiniz dediler. Bir daha deneyebilirsiniz dediler" diye konuştu.

Anne Gülcan, tüp bebeğin Zeynep'in DNA'larına göre yapılacağını anlatarak, "Yüzde 100 uyumlu olacak. Oda olursa eğer. Şuan başka hiçbir şeyimiz kalmadı. Son çare olarak bunu yapmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

ZEYNEP ADINA 48 BİN KİŞİ KAN VERDİ

Kızının zamanının daraldığını anlatan baba Mustafa Gülcan ise, "Türkiye genelinde başlatılan kampanya iyi gidiyor. Sadece Zeynep adına 48 bin verici oldu. Bu yeterli değil. Kızım için yetkililerden de yardım istedik. Zeynep adına başlatılan kampanyadan 7-8 kişi beni aradı. Kendilerini arayarak donör olmalarını istediklerini söylediklerini ifade ettiler. Zeynep adı altında başlatılan kampanyada 7-8 tane kardeşimizin çocuğu sağlığına kavuşacak. Dün arayan bir abimizin donörü 4 kişiye birden tutmuş. Bunlar ilik nakli olacaklar" diye kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.