VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÖZCAN'DAN EŞEKLİ SU TAŞIMAYA TEPKİ

21 Temmuz 2013

Bolu’da eşekle su taşıma polemiği büyüyor. Bolu Gündem Gazetesi’nin gündeme taşıdığı Yeni Güney Köyü’nde köylülerin ...

Bolu’da eşekle su taşıma polemiği büyüyor. Bolu Gündem Gazetesi’nin gündeme taşıdığı Yeni Güney Köyü’nde köylülerin evlerine eşekle su taşımalarına CHP Bolu Millevekili Tanju Özcan sert tepki gösterdi. Özcan, “AKP'ye %90 a yakın oy çıkan Yeni Güney Köyü'nün Kayılar Mahallesi'nde insanlar neden eşekle su taşımak zorunda kalıyor? Bunun cevabını da herhalde kimse veremez” dedi.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Yeni Güney Köyü ve özellikle köyün Kayı mahallesinde yaşanan su sıkıntısına değinerek, “2013 Türkiye'sinde vatandaş evine eşekle su taşıyor. Siz AKP olarak diyorsunuz ki köylere onu yaptık, bunu yaptık. Eğer yaptıysanız AKP'ye %90 a yakın oy çıkan Yeni Güney Köyü'nün Kayılar Mahallesi'nde insanlar neden eşekle su taşımak zorunda kalıyor? Bunun cevabını da herhalde kimse veremez” dedi.

CİDDİ SU SIKINTISI VAR

Bolu Gündem Gazetesi'nin gündeme getirdiği ve Bolu kamuoyunda büyük yankı yaratan, “21. Yüzyıldan Vatandaş Manzaraları. KÖYDES Çalışıyor Vatandaş Evine Eşekle Su Taşıyor” haberi ile ilgili CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, “Yeni Güney Köyü Kayı Mahallesi oldukça büyüktür. Öyle ki o mahalle ayrı bir köy olarak bile değerlendirilebilir. Yeni Güney Köyü'nün çok ciddi bir su sorunu var. Bir köyün su sorunu varken o köye ait kaynak başka köye verilmez. Kaldı ki Muratlar Köyü de Yeni Güney Köyü de bizim köyümüz. Ama şu gerçeği de ortaya koymak lazım. Kaynak ve kullanım hakkı Yeni Güney Köyü'nün... Muratlar Köyü'nün bu kaynakta normalde hiçbir hakkı yok. Yeni Güney Köyü'nün özellikle Kayı Mahallesi çok ciddi bir su sıkıntısı çekiyor. Muratlar Köyü'nde böyle bir su sıkıntısı gözlenmiyor. Muratlar Köyü'nde su kaynakları daha fazla. Bunun aksine Yeni Güney Köyü insan nüfusu olarak ve yetiştirilen hayvan sayısı olarak Muratlar Köyü'ne oranla oldukça kalabalık. Yeni Güney Köyü'nün kaynakları yetse ve artsa buna rağmen bu kaynaklardan Muratlar Köyü'nün yararlanması istenilmese Yeni Güney Köyü haksız. Ama Muratlar Köyü'nün çok sayıda kaynağı var ve Yeni Güney Köyünün de su sıkıntısı var. Buna karşın Yeni Güney Köyü'nün elindeki kaynak alınıyor ve Muratlar Köyü'ne veriliyor” diye konuştu.

MAL KAÇIRIR GİBİLER

İl Özel İdare Sekreteri Tahsin Akduman ile konu hakkında görüşme yaptığını da belirten Özcan, “Tahsin Bey Yeni Güney Köyü Muhtarı'nın bu konuda bir itirazı yok hatta muvafakati var demeye getiriyor. Ama Yeni Güney Köyü İl Genel Meclisi tarafından bu yatırım programına alındığında buna hem yazılı olarak itiraz etmişler hem de dava açmışlar. Mahkeme savunmaları aldıktan sonra yürütmeyi durdurma konusunda bir karar vereceğini açıklamış. Ancak yangından mal kaçırır gibi bir anda bu su kaynağında çalışma başlatıldı. Ben Tahsin Bey ile görüştüm. Burada Yeni Güney Köyü yargıya gitmiş, Belki de mahkeme bayrama kadar ya da bayramdan sonraya kadar yürütmeyi durdurma kararı verecek. Mahkeme yürütme durdurmayı reddederse yapacak bir şey yok. Ama mahkeme yürütmeyi durdurursa bu telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilir. Çünkü su kaynağında bir çalışma yapılıyor. Bunu tekrar eski haline getirebilmek çok güç. O yüzden iki tarafında muhtarıyla konuşmasını en azından bayrama kadar bu çalışmanın durdurulmasını rica ettim kendisinden. Ancak anlaşılıyor ki ya Muratlar Köyü'nün Muhtarı ya da Muratlar Köyü'nde bulunan AKP içinden birileri Tahsin Bey'e siyasi bir baskı yapıyor” dedi.

Özcan, açıklamasının sonunda, “Bolu Gündem gazetesinde resme yansıyan eşekle şu taşınması olayı çok şey ifade ediyor. 2013 Türkiye'sinde vatandaş evine eşekle su taşıyor. Siz AKP olarak diyorsunuz ki köylere onu yaptık, bunu yaptık. Eğer yaptıysanız AKP'ye %90 a yakın oy çıkan Yeni Güney Köyü'nün Kayı Mahallesi'nde insanlar neden eşekle su taşımak zorunda kalıyor? Bunun cevabını da herhalde kimse veremez”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.