VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Tanju Özcan'dan Alaaddin Yılmaz'a destek..

23 Haziran 2012

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Milletvekili Tanju Özcan, partilileri ile parti binasında bir araya gelerek, ...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Milletvekili Tanju Özcan, partilileri ile parti binasında bir araya gelerek, basın mensuplarına Milletvekilliğindeki bir yılını değerlendirdi. Değerlendirmenin sonunda Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a da açıktan destek verdiğini açıkladı.

Özcan 1 yıllık süre içinde TBMM'de yaptığı konuşmalardan, verdiği önergelere ve hatta ulusal basında çıkan haberlerine varana kadar yaptığı her çalışmayı basınla paylaştı.

Özcan, “Belediye Başkanı'nın girişimlerini yerinde ve doğru buluyorum. Bolu Belediyesi'nin Gölcük'e sahip çıkma iradesini bende benimsiyorum ve bunu sonuçlandırabilirse de Belediye Başkanı'nı da gidip özel olarak kutlayacağım” dedi.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, parti yöneticileriyle birlikte parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla 1 yıllık çalışma sürecini kamuoyu ile paylaştı. İlk olarak söz alan CHP İl Başkanı Fügen Kara, 21 Nisan'dan bu yana geçen süreci ve genel seçimleri geride bıraktıklarını dile getirerek, kurultay süreçlerinin de tamamlanmasının ardından çalışmaların devam edeceğini söyledi. Kara, 34 yıldan sonra Bolu'dan milletvekili olara çıkan Tanju Özcan'ı 'Gururumuz' diye nitelendirerek, CHP'de kadınların siyasette yer aldığına dikkati çekti. Kara, “Artık yerelde de kadınlarımız siyasete sahip çıkıyor” diyerek sözü Tanju Özcan'a bıraktı.

Milletvekili seçildikten sonra verdiği sözler olduğuna da dikkati Özcan, bunlardan birinin Bolu'nun sorularını gündeme taşımak olduğunu anımsattı. Özcan bu anlamda TBMM'ye 73 soru önergesi verdiğini ve bunların içerinde Bolu ile ilgili önergeler olduğunu aktardı. Bu önergelerin bazılarının ulusal gazetelerin manşetlerine dahi çıktığına vurgu yapan Özcan, çok sayıdaki soru önergelerinin içinde cevaplandırılanların yanı sıra cevaplandırılmayanlar olduğuna da değindi. Bu önergeler sayesinde bakanlıların konu ile ilgili ilin valiliğine ve ya kaymakamlığına ulaştığını söyleyen Özcan böylelikle soru önergelerinin denetim mekanizmasını devreye soktuğunu dile getirdi.

Yine TBMM'ye 11 adet kanun teklifi verdiğine değinen Özcan, 10 adette araştırma önergesi verdiğini söyledi. Ankara da yapılan basın toplantılarının önemine vurgu yapan Özcan, Ankara da 6 basın toplantısı düzenlediğini ve bunların ulusal basında çıktığını kaydetti. TBMM 26 konuşma yaptığını da hatırlatan Özcan, milletvekilliği adaylığı sürecinde TBMM kürsünde Bolu'nun sorunlarını dile getireceği söylediğini ve yaptığı kürsü konuşmasında Oktay Vural'ın kendisini tebrik ettiğini aktaran aktardı. Daha önceki vekillerin kürsü özürlü olduğunu da ifade eden Özcan; “Tabi biz bunu yapınca AKP'nin vekilleri de kürsüyü öncekilere göre kullanır hale geldi” dedi.

'Ben Türkiye'nin tanıdığı bir milletvekili olma sözü vermiştim' diyen Özcan, “Ulusal basında 376 kez haberlerim çıktı. AKP Milletvekili Ali Erçoşkun'un 41, Fehmi Küpçü'nün ise 33 haberi oldu. Ben 30'un üzerinde TV programına katıldım ve artık gittiğim illerde tanınır hale geldim. Başka illere gittiğimde beni gören insanlar 'Sen Bolu milletvekili değil misin?' diye soruyor. Ben il ve merkez ilçe başkanlığı yaptığım dönemde de rakiplerim tarafından iyi çalışan biri olarak bilinirdim. Bolu'nun en az gittiğim ilçesine bile en az 10 sefer gittim. Gittiğimiz yerlerde duyduğumuz sorunları ifade ediyoruz. Ben üzerime aldığım görevleri ve hedeflerimi yerine getirmeye çalışıyorum. Bazen beklediğim sonuçları alamıyorum. Bana Tanju Özcan köprü mü yaptırdı, yol mu yaptırdı diyorlar. Dünyanın hiçbir yerinde milletvekilleri köprü, yol yaptırmaz. Bunları yerel yönetimler ve hükümet yapar.

Bütün yaptığı çalışmaları Başbakan'a anlatacağını belirten Özcan, “Ben iktidar partisinin bakanları ile görüştüm ve bakanlara muhalefet penceresinden soruları ilettim. Bizim iktidar partisinin vekillerine göre randevu almamız daha kolay oluyor. Ama muhalefet olduğumuz için samimi davranıp hiçbir projemizi hayata geçirmediler. Ben yine bakanlarla görüşmeye devam edeceğim. En sonunda Sayın Başbakan'dan randevu alıp hangi bakana ne ilettiğimi kendi ile paylaşacağım. Biz düşüncelerimizi ve yaptıklarımızı anlatmaya çalışıyoruz ancak notu vatandaş verecek” şeklinde konuştu.

Yaptığı açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Milletvekili Tanju Özcan, Gölcük'ün Bolu Belediyesi'ne devredilmesi ve belediyenin Gölcük ile ilgili planlarını değerlendirdi. Özcan, “Belediye Başkanı'nın girişimlerini yerinde ve doğru buluyorum. Bolu Belediyesi'nin Gölcük'e sahip çıkma iradesini bende benimsiyorum ve bunu sonuçlandırabilirse de Sayın Belediye Başkanı'nı da gidip özel olarak kutlayacağım” dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.