VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TANJU ÖZCAN “SİYANÜRLE ASLA ALTIN ARATMAM”

29 Nisan 2024

.....................................................

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, altın arama ruhsatı için izin verilen Pirahmetler Köyü ve At Yaylası bölgesinde arazide yapılacak herhangi bir çalışmaya sonuna kadar karşı çıkacaklarını söyledi. Başkan Özcan, “Pirahmetler bölgesinde altın var mı? Bilmiyorum. Ama At Yaylası’nda Türkiye’nin en değerli torfu olduğu noktasında bilgim var. Değeri belki de 100 milyonlarca doları bulan ‘Torf’ madeni var.  Pirahmetler bölgesinde siyanürle asla altın aratmam” dedi.
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu’da gündeme gelen altın arama ruhsatlarıyla ilgili basın açıklaması düzenledi. Tanju Özcan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından bin 80 hektarlık Pirahmetler köyü bölgesinde Koza Altın İşletmeleri A.Ş.’ye altın arama ruhsatı için izin verildiğini açıkladı. Belediye Başkanı Tanju Özcan, Pirahmetler köyünün yanı sıra At Yaylası bölgesinde de bin 260 hektarlık alana maden arama ruhsatı için izin verildiğine dikkat çekti. Başkan Özcan, At Yaylası’nda Türkiye’nin en değerli torf madeninin bulunduğunu ifade etti. Pirahmetler bölgesinde siyanürle altın aratmayacağını dile getiren Özcan, konunun takipçisi olacağını açıkladı. 
“Bizi çok şaşırtan ve üzen bazı gelişmeler oldu”
AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek’in Pirahmetler köyünün bulunduğu bölgede altın arama ruhsatının alındığı yönündeki açıklamalarını hatırlatan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Seçim öncesinde AK Parti Milletvekili Yüksel Coşkun Yürek’in gündeme getirdiği bir konu vardı. Pirahmetler köyü bölgesinde 2021 yılında bir firmaya altın arama ruhsatı verilmiş. Daha sonra milletin gazını almak için, ‘Altın aranacağı belli değil’ falan gibi söylemler gelişti. Bu işin peşini bırakmayacağım demiştim. Bizi çok şaşırtan ve üzen bazı gelişmeler oldu” diye konuştu. 
“Tamamına yakını ormanlardan oluşuyor”
Maden arama ruhsatı verilen alanların birbirine yakın ve her ikisinin de bin hektardan büyük bir alan olduğunu söyleyen Başkan Tanju Özcan, “Bin 200 hektarlık bir alan. Bolu şehir merkezinin üzerinde Bolu’yu kuşbakışı gören bir arazi. Tamamına yakını ormanlardan oluşuyor. Maden arama sahası mı? Altın arama sahası mı? Bu konuda ruhsatta herhangi bir detay bulamadım. Alan içerisinde akar sular var, yeraltı su kaynaklarımız var. 3 tane köyün yerleşik alanı var. Bizi şaşırtan, bir tane yere ruhsat verildi zannederken asıl bizim canımızı yakan aynı büyüklükteki At Yaylası’na da maden arama ruhsatı verilmesi. Burada 13 tane köyün yaylası var. Burası Bolu’nun Sarıalan Yaylası’ndan sonra en büyük yaylası. Pirahmetler köyü bölgesinde milletvekili altın aranacağını söylemişti. Orada ne madeni var bilmiyorum. Ancak At Yaylası’ndaki madenin özelliğini biliyorum” ifadelerini kullandı.
“Değeri belki de 100 milyonlarca doları bulan ‘Torf’ madeni var”
At Yaylası’nda bulunan torf madeninin değerinin 100 milyonlarca dolara yakın olduğunu ifade eden Başkan Özcan, “Şuanda At Yaylası bölgesinde çok kıymetli bir ‘Torf’ madeni var. Türkiye’nin en kıymetli torfu olduğu söyleniyor. Hatta bununla ilgili Bolu’ya daha önce gelenler olmuştu. Köylüler sadece bu konu hakkındaki duyumları üzerine ayaklanmışlardı. Birbirine çok yakın iki alana maden arama ruhsatı verilmiş. Pirahmetler bölgesinde altın var mı? Bilmiyorum. Ama At Yaylası’nda Türkiye’nin en değerli torfu olduğu noktasında bilgim var. Değeri belki de 100 milyonlarca doları bulan ‘Torf’ madeni var.  Pirahmetler bölgesinde siyanürle asla altın aratmam. Buraya her gün zabıta gönderiyordum. At Yaylası’ndaki ruhsat olayını öğrenene kadar. Orada yaşayan vatandaşlar lütfen dikkat etsinler. At Yaylası ve Pirahmetler bölgesinde herhangi bir sondaj çalışması olursa bizim haberimiz olsun. Bütün bu kuşkuların ortadan kalkması adına bu ruhsatların derhal iptal edilmesi gerekiyor. Yalan söylüyorsak biz çıksınlar, ‘Hayır kardeşim, buralara böyle ruhsatlar verilmedi’ desinler. Zaten bunu inkar etmediler. Bunu milletvekili kendi kendine söyledi” şeklinde konuştu.
“Çevreci örgütleri Bolu’ya davet edeceğim bir uyarı niteliğinde”
Konunun takipçisi olacağını dile getiren Başkan Özcan son olarak, “At Yaylası’nda torf madeni var diye bu alanı talan etmelerine izin vermememiz lazım. Yoksa torunlarımızın yüzüne bakamayız. Herkes aklını başına alsın, bu konuyu TBMM’ye de taşıyacağım. Cevap gelmezse, çevreci örgütleri Bolu’ya davet edeceğim bir uyarı niteliğinde” dedi.

6 yorum yapılmış
  • Melungeo14
    29 Nisan 2024 • 16:31
    millet vekilleri bir hiç hele bizimkiler tanju olmasa harcayacaklar..serdar rumuzlu kardeş..sen Pirahmetler köyünden ol da konuş.köylü riks altında olmak istemiyor...
  • Serdar
    29 Nisan 2024 • 10:58
    Bıktık bu boş işlerinden
  • Vatanda
    29 Nisan 2024 • 12:18
    Milletin oy vererek seçtiği vekiller millete düşman geçen akşam bir olaya şahit oldum yazıklar olsun
  • Aydn
    30 Nisan 2024 • 02:23
    Rant büyük CHP bu gün bu ranta engel olabilir, fakat kendisi başa geçince ise bu ranta el uzatır...Örnek Gölcük de bungalov evler, Belediye binasın arkasında öğretmen evi yıkılmasın deyip kepçenin önünü kesenler oraya AVM onayı verip yaptı...
  • CXEVATKELLE
    30 Nisan 2024 • 02:32
    Karşı çıkma sözle olmayacak.Fiziki olarak engellemek gerekli.zamanı geldiğinde bu işe başlarlarsa orada ol,hep beraber tekme tokat,sopayla gelenleri beraber kovalayalım,sonuna kadar arkanda oluruz o zaman.
  • gvenlii
    30 Nisan 2024 • 05:07
    Senin o boş iş dediğin, belki senin değil ama benim bizim bu milletin çocuklarının geleceği olan sağlıklı ve güvenli bir yaşam hakkıdır. İLİÇ de yaşanan kaza ve sonrasında hayatını kaybeden emekçileri, ailelerini, ovaları kaplayan siyanürlü atık toprağı, yeraltı sularına karışmış ve belki de bir bardağa konmuş içilmeye bekleyen suyu.... kime anlatıyorsam.. NEYSE
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.