VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'DA EKMEĞE ZAM GELİYOR

20 Temmuz 2023

.........................

Bolu'da 220 gram ekmeğin fiyatı 5 TL’den 7,5 TL’ye çıkıyor. Uygulamanın 1 Ağustos tarihinden itibaren hayata geçeceği ifade edildi. Geçtiğimiz günlerde simit fiyatı 6 TL’den 7,5 TL’ye çıkmıştı.

Bolu Lokantacılar, Pastacılar ve Fırıncılar Odası Başkanı Murat Abak, artan maliyetler ve mazota yapılan zamlar nedeniyle Bolulu fırıncıların iflasın eşiğine geldiğini belirtti. Abak, “Zam yapmak istemiyoruz ama mecburuz. Maliyetler ve mazot zamları ortada. Herkes bizi suçlu gibi görüyor, ancak şartlar göz önünde bulundurulmalı. Simit ve çeşitleri zamlanırken, ekmek zammı da gayet normal” şeklinde açıklamada bulundu.

ZAM İÇİN DİLEKÇE VERİLDİ

Abak, ekmeğe yapılan zam için BESOB Başkanı Tahir Gayret'e dilekçelerini verdiklerini ve 1 Ağustos tarihinden itibaren 220 gram ekmeğin 7.5 liradan satılacağını duyurdu. Diğer ekmek fiyatları da şu şekilde olacak:

İkili 440 gram ekmeğin fiyatı 10 liradan 15 liraya, 800 gram köy ekmeğinin fiyatı ise 20 liradan 25 liraya yükseltilecek. Abak, ayrıca, Bolu'daki bakkallara verilen ekmeğin kar marjlarının düşürüleceğini de ekledi.

1 yorum yapılmış
  • Kemalettin
    22 Temmuz 2023 • 00:26
    Gelmese şaşardım hayatımız felç oldu yuh garibanın kuru ekmeginide çaldılar
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.