VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BU MESLEK KARIN DOYURMUYOR!

19 Aralık 2022

.......................................................................

Özel Haber: Serap VARLIK

Bolu’nun tarihi Yukarı Çarşısı’nda unutulmaya yüz tutmuş mesleğini 30 yıldır ayakta tutan ve dokunduğu ürünleri adeta baştan yaratan esnaf Murat Yıldırım, yıllardır icra ettiği çantacı tamiri mesleğinin zorluklarını ve güzelliklerini anlattı. Esnaf Yıldırım, “Bu meslek güzel, temiz bir meslek hiçbir zorluğu yok ama bu meslek karın doyurmuyor eskisi gibi değil bir evi geçindirmek çok zor” dedi. 

 Bolu’nun Büyük Cami Mahallesi’nde bulunan Yukarı Çarşı’da esnaf Murat Yıldırım, yıllardır çanta tamirciliği yaparak geçimini sağlıyor. Yıldırım, çanta tamir sektörünün bir evi geçindiremediğini ifade etti. Esnaf Murat Yıldırım ailesinin geçimini sağladığı işini severek yapmaya devam ediyor. İlk günkü heyecanla ve büyük bir ustalıkla müşterilerinin çantalarını tamir etmeye devam eden Yıldırım, ömrü yettiği sürece abisi ile bu işi sürdürmeyi düşündüğünü belirtti.

“BU MESLEK ÇIRAK YOKLUĞUNDA YOK OLMAYA GİDİYOR "


Babasından bu mesleği öğrendiğini dile getiren Murat Yıldırım, “30 senedir çantacılık mesleğini yapıyoruz. Biz bu mesleği babamdan öğrendik, baba mesleği diyelim. Bu meslek güzel, temiz bir meslek hiçbir zorluğu yok. 2 senedir insanlar yeni çanta almıyor eski çantalarını getirip tamir ettiriyorlar insanların artık yeni çanta alma gücü yok çünkü çantalar çok pahalı insanlar artık tamire yöneldi” dedi.


ÇANTACILIK MESLEĞİ BİTİYOR MU?


Çanta sektöründe artık yetişen çırak kalmadığı için 10 sene mesleğin kaybolup gitmesinden endişe duyan Yıldırım, “Çocuklarımın hepsi okuyor, bu meslek karın doyurmuyor eskisi gibi değil bir evi geçindirmek çok zor. Çanta sektöründe artık yetişen olmadığı için 10 sene sonra artık herhalde bu çanta tamirini yapacak insan yok kalmadı. Bolu’da sadece iki tane çanta tamircisi var, başka yok arkamızdan yetişmiyor çünkü çanta sektörünün bir kazancı yok” şeklinde konuştu.

1 yorum yapılmış
  • AAkgl
    20 Aralık 2022 • 04:33
    Allah tan korkun kazandığın parayı bereket versin deyin
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.