VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ZEHİRLENEN KİŞİ SAYISI ARTIYOR

20 Temmuz 2022

...................................

Bolu'da, Yuva köyünde içme suyundan zehirlendiği düşünülen kişilerin sayısı 63'e yükseldi. Hastalardan 31'i taburcu olurken, 7'si yoğun bakımda olmak üzere 32 kişinin daha tedavileri devam ediyor.

Bolu Valisi Erkan Kılıç, Şu anda hastanelerde 32 kişi var, taburcu olanlar da var. Geçtiğimiz haftalarda yaşanan sel ve su taşkınlarından dolayı suya mikrop karışmış olabilir diye düşünüyoruz ama tam olarak netleşmedi diye konuştu.

Bolu'ya bağlı Yuva köyünde Kurban Bayramı'nın son gününde çoğunluğu çocuklar olmak üzere karın ağrısı, mide bulantısı ve kanlı ishal görüldü. Hastaneye götürülen çocuklar ve yetişkinlerin ilk belirlemelere göre zehirlendiği belirlendi. Tetkikler sonucu çocuklarda bağırsak enfeksiyonu tespit edildi. Hastalardan bazılarında bağırsak enfeksiyonun etkisiyle oluşan ishal sonucu böbrek yetmezliği de başladı. Teşhisin ardından 10 kişinin durumu ağırlaştı. Ankara'ya sevk edilen 10 çocuk, çeşitli hastanelerde yoğun bakıma alındı. İçme suyundan rahatsızlandığı düşünülen kişi sayısı 63'e yükselirken, 31'i taburcu edildi. Çocuklardan bazıları servise alındı. Şu anda 7'si yoğun bakımda olmak üzere 32 kişinin tedavileri devam ediyor.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.