VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KADIN GÜREŞ MİLLİ TAKIMI BOLU’DA KAMPA GİRDİ

15 Mart 2022

.......................................................

HABER / MUTLU YUCA

Bolu’nun zirvesinde yer alan Aladağ’da kampa giren kadın güreş milli takımı 28 Mart’ta Budapeşte’de düzenlenecek şampiyona için güç depoluyor. Kadın güreş milli takımı teknik direktörü Efraim Kahraman, “Kampımızdan önce U-23 Avrupa şampiyonası vardı. Takım halinde Avrupa şampiyonu olduk. Bu Avrupa şampiyonluğu ilk defa tarihi bir başarı. Budapeşte’de takım halinde avrupa şampiyonu olmak istiyoruz.” dedi.
 

Kadın güreş milli takımı 28 Mart’da Budapeşte’de düzenlenecek olan Avrupa Büyükler Güreş Şampiyonasının hazırlıkları için Bolu Aladağ Kamp Eğitim Merkezinde kampa girdi. Aralarında dünya şampiyonu Yasemin Adar ve U-23 Avrupa Şampiyonu genç sporcu Elvira Kamaloğlu’nun da bulunduğu 18 sporcu teknik direktör Efraim Kahraman eşliğinde günde çift antrenmanla çalışmalarını sürdürüyor. Kadın sporcular zorlu antrenmanlarla katılacakları şampiyona öncesi güç depoluyorlar.
 

Hedeflerinin büyük olduğunu vurgulayan kadın güreş milli takımı teknik direktörü Efraim Kahraman, “9 Mart’ta kampa girdik 28 Mart’a kadar devam edecek. 28 Mart’ta Budapeşte’ye Avrupa Büyükler Şampiyonasına gideceğiz. Kampımızda 18 sporcu var. Hedefimiz büyük. Bu kampımızdan önce U-23 Avrupa şampiyonası vardı. Takım halinde Avrupa şampiyonu olduk. Bu Avrupa şampiyonluğu ilk defa tarihi bir başarı. Bütün yaş gruplarında şampiyonluğumuz yoktu. Bu şampiyonlukla kapıyı araladık. Bundan sonra Büyükler Avrupa Şampiyonasında da aynı başarıyı bekliyorum. Bu bizim için büyük bir moral oldu. Kampımızda şu an dünya şampiyonu, olimpiyat üçüncüsü Yasemin Adar var. O da müsabakada yarışacak. Yarışacak olmasından dolayı bizde mutluyuz. Sakatlık geçirdi ve iki dizinden ameliyat oldu. Şu anda durumu gayet iyi. Beşinci avrupa şampiyonluğu için gidiyor. Takım halinde avrupa şampiyonu olmak istiyoruz.” diye konuştu.
 

GENÇ KIZLARIMIZDAN BEKLENTİMİZ ÇOK

 

Kahraman, 2022 yılında yoğun bir program ve şampiyonaların yer alacağını ifade ederek, “2022 yılı bizim için çok yoğun. Avrupa şampiyonasının ardından Akdeniz oyunları var. Ondan sonra büyükler dünya şampiyonası var. U-23 dünya şampiyonası var, islam oyunları var. Bizim için çok yoğun geçecek. Bizim U-23 kızlarımız büyüklerde de madalya alma kapasitesinde. Onlardan beklentilerimiz çok. Bu bayrağı taşıyabileceklerini göstermiş oldular. Elvira Kamaloğlu, Avrupa şampiyonu oldu. Gerçekten güzel maçlar vardı. Genç kızlarımız gerçekten savaştılar. Canlarını dişlerine takarak aslanlar gibi savaştılar.” şeklinde konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.