VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

FAHRETTİN KOCA'DAN KORKUTAN AÇIKLAMA

30 Ekim 2021

.................................................................

HABER: Eda GÖK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüse yakalanan ve hamile olan kadınların ölüm oranında geçen yıla göre bu yıl artış yaşandığını açıkladı. Koca, "Bu yıl geçen yıla oranla yüzde 50 daha fazla anne adayını koronavirüs sebebiyle kaybettik" dedi.

Koronavirüs salgınında aşılanmanın hızla arttığı ülkemizde yaşanan can kayıplarında, hayatını kaybeden kişilerin yüzde 99’unun aşısız olduğu duyuruldu. Aşı olmayan vatandaşlar için sürekli yapılan aşı çağrıları her gün tüm hızıyla devam ederken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, güncel aşı ve koronavirüs tablolarını paylaşmaya devam ediyor.

AŞI OLMAYAN ANNE ADAYLARI HAYATINI KAYBEDİYOR

Bakan Koca, tüm bunların yanı sıra virüsün ortaya çıkmasının ardından anne adaylarının can kayıplarında ciddi artışlar olduğunu duyurdu. Virüsün bağışıklık sistemine ciddi zararlar verdiği bilinirken, aşı olmayan ve dikkat etmeyen anne adayları virüse yakalanarak hayatını kaybediyor. Koca, gebe ölümlerindeki oranları paylaşarak vatandaşları aşılarını olmaları konusunda uyardı.

“GEBE ÖLÜMLERİNİN ORANLARI YÜZDE 50 ARTTI”

Ölüm oranlarını açıklarken gebe ölümlerine dikkat çeken Koca, “Gebe ölümleri 2020’de salgın öncesi yıla göre yüzde 52 artmıştı. Bu yılsa geçen yıla oranla yüzde 50 daha fazla anne adayını koronavirüs sebebiyle kaybettik. Kaybettiğimiz gebelerin yüzde 99’u aşısızdı. Gebelerde aşılanma oranı maalesef oldukça çok düşük. Bebekler doğmalı, anneler yaşamalı” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.