VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YERLİ AŞININ ADI BELLİ OLDU

22 Haziran 2021

......................................................

Yerli koronavirüs aşısının adı belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerli aşının adının, TURKOVAC olarak belirlendiği açıklandı. Erdoğan, “Ülkemizi salgın cenderesinden bir an önce kurtarmak için kendi aşımıza sahip olmamız önemlidir. Üçüncü aşamaya geçilen bu aşı ile son dönemece girmiş bulunuyoruz” dedi.

Haber: Eda GÖK

Yerli aşının adını açıklayan ve emeği geçen bilim insanlarına teşekkürlerini sunan Erdoğan, konuyla ilgili açıklamada bulundu. Aşı üretiminde son aşama olan Faz 3 çalışmalarının başladığını dile getiren Erdoğan, aşının adını söyleyerek aşıda yerli üretimi ve yaygın kullanımı ümit ettiklerini vurguladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da durumu sosyal medya hesabı üzerinden bildirdi.

“KENDİ AŞIMIZA SAHİP OLMAMIZ ÖNEMLİ”

Erdoğan, "Değerli bilim insanları kıymetli kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Yerli aşılardan üçüncü faza geçen çalışmanın başarılı olmasını diliyorum. Aşı halihazırda en ileri düzeye ulaşmış çalışmadır. Bilim insanlarımıza ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Diğer çalışmaların da en kısa sürede neticelenmesini diliyorum. Ülkemizi salgın cenderesinden bir an önce kurtarmak için kendi aşımıza sahip olmamız önemlidir. Üçüncü aşamaya geçilen bu aşı ile son dönemece girmiş bulunuyoruz. Aşımızın seri üretimine ve yaygın kullanıma geçilmesini temenni ediyorum. Vatandaşlarımızın aşı olarak kendilerini ve yakınlarını koruma sorumluluğunu yerine getirmeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

1 yorum yapılmış
  • ppolat
    22 Haziran 2021 • 23:28
    'Kudret ul bin sifa ' adi verilir.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.