VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'YA LAVANTA BAHÇESİ...

26 Nisan 2021

...............................................

Bolu’nun tarihi konaklarıyla ünlü ilçesi Göynük’e ekoturizm kapsamında da 100 dönümlük alanda lavanta bahçeleri oluşturulacak.  Yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Göynük, lavanta bahçeleri ile de tatilcilerin ilgi odağı haline gelecek.

Salda gölünün yakınlarındaki meşhur lavanta bahçelerinin bir benzeri de tarihi ilçe Göynük’te yapılacak. Orman Genel Müdürlüğü Aromatik Bitki Eylem Planı kapsamında Bolu'nun Göynük ilçesi Safranlar köyünde 100 dönümlük araziye lavanta bahçesi yapacak. Temmuz ayında açan lavanta çiçekleri ilçede ekoturizm alanında da yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelecek. Lavanta bahçeleri turizmin yanı sıra ilçe ekonomisi ve köylülere de maddi destek sağlayacak. Proje kapsamında bir dekara yaklaşık 20 bin lavanta dikilecek ve 1 ton lavanta yağı üretilerek, köy ekonomisine 1 milyon lira ek gelir sağlanacak. Ekoturizm yoluyla ziyaretçilerin katkıları da katma değeri olacak.

“ORMAN İŞLETMESİNE TEŞEKKÜRLER, BİZİM İÇİN ÇALIŞIYORLAR”

Safranlar köyü Aromatik Kokulu Köyler Listesi'ne girecek. Safranlar köy halkına tahsis edilen 100 dönümlük bölgede belirli sayıda ekim yapılacak, bakımlarını da kendileri üstlenecek. Köy sakinlerinden Hatice Ünver, "Çok sevinçliyiz. Lavantayı ilk defa ekeceğiz ve ailecek bakımlarını üstlendik. Orman işletmesine teşekkür ederiz. Bizim için çalışıyorlar. Gelir getirici lavanta tıp için kullanılıyormuş inşallah iyi olacak." dedi.

1 yorum yapılmış
  • Bolulu
    27 Nisan 2021 • 01:09
    Göynük ilcesinin projelerini takdir ediyorum. Güzel atılımları var. Lavanta artık kozmatikten ilaç sektörüne kadar pek çok alanda kullanılan bir madde. Son derece güzel bir atılım olmuş. Tebrikler Göýnük. Bizler de fotograf çekilmek üzere geliriz. Ve belki de lavanta ürünleri de satarsaniz onlardan da alabiliriz.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.