VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

CİMNASTİK TÜRKİYE ŞAMPİYONASI BOLU’DA BAŞLADI

27 Mart 2021

..........................................

Bolu’da başlayan Artistik Cimnastik ve Trampolin Jimnastik Türkiye Şampiyonasına katılan 110 sporcu, Avrupa Şampiyonası öncesi milli takım kadrosuna girmek için mücadele edecek. Bu yıl Tokyo’da yapılacak olimpiyatlara katılma hakkı kazanan dünya şampiyonu milli cimnastikçi İbrahim Çolak, hedefinin 2021 Tokyo Olimpiyatları ile 2024 Paris Olimpiyat Oyunlarına katılma hakkı kazanıp Türk bayrağını dalgalandırmak olduğunu söyledi.

Artistik Cimnastik ve Trampolin Jimnastik Türkiye Şampiyonası Bolu Murat Canbaş Jimnastik Salonunda başladı. Türkiye Jimnastik Federasyonunun her yıl tüm branşlarda Mersin’de düzenlediği Türkiye Şampiyonası bu yıl pandemi koşulları nedeniyle Bolu’da yapıldı. 110 sporcunun katıldığı Türkiye Şampiyonası Avrupa Şampiyonası öncesi milli takım kadrosu için seçme niteliği taşıyacak. Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen’de şampiyonaya katılarak şampiyonayı izleyerek sporculara başarılar diledi.

ŞAMPİYONALAR DEVAM EDİYOR

Şampiyonanın yapıldığı spor salonunda Başkan Çelen ile birlikte Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şerafettin Çilkara, dünya şampiyonu milli sporcu İbrahim Çolak ile milli sporcular Göksu Üçtaş Şanlı, Elif Ceren Çolak ve Gürkan Mutlu ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Başkan Çelen, pandemi koşullarında Türkiye Şampiyonası yapıldığını belirterek, “Türkiye Jimnastik Federasyonu İcra Kurulu olarak sadece büyükler ve gençler kategorisinde şampiyonalarımızı devam ettiriyoruz. Onun altındaki yaş kategorilerinde müsabakaları yapmama kararı aldık. Ancak yerelde il müsabakaları ile devam etme kararı aldık. Her yıl Mersin’de tüm branşlarda bu şampiyonayı düzenliyorduk. Bu yıl hem seyircisiz olması nedeniyle hem de sporcularımızın lokasyon olarak kolayca ulaşabileceği ve katılımcı sayısının çok olacağı illeri tercih ettik. Artistik cimnastik ile trambolin erkek ve bayanlar Bolu’da, önümüzdeki haftalarda ritmik jimnastik İstanbul’da, aerobik cimnastik ise Mersin’de olacak.” diye konuştu.

TEKRAR YARIŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYOR

Milli sporculardan Göksu Üçtaş Şanlı ise uzun bir aradan sonra tekrar yarışmaya başladıklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Pandemi koşullarında federasyonumuzun yaptığı bu yarışma bizim için çok önemli. Bolu’nun sporcusu olmaktan çok gurur duyuyorum. Salonlarımız gerçekten çok güzel. Kadınlarda ve erkeklerde ayrı ayrı salonlarımız var. Her koşulda çalışmaya gayret gösteriyoruz. “

HEDEF OLİMPİYATTA ŞAMPİYONLUK

Dünya şampiyonu milli sporcu İbrahim Çolak’da hedefinin 2021 Tokyo ile 2024 Paris Olimpiyat oyunlarına katılmak olduğunu vurgulayarak, “Tokyo’ya gitme biletini kazandım. Ondan sonra 2024 olimpiyatları için de çalışmalarımız devam edecek. O zamana her yıl Avrupa ve Dünya şampiyonaları yapılacak. Onlarda da ünvanımı en şekilde korumak istiyorum. Olimpiyat tüm sporcuların zirvesindeki bir organizasyon. Tokyo Olimpiyatlarına gitmeye hak kazandım. Olimpiyatlara katılma hakkı elde etmek bile çok büyük bir başarı. Hedefim olimpiyatlarda kürsüye çıkmak ve Türk bayrağını dalgalandırmak” şeklinde konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.