VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TURİZMİ ŞAHLANDIRACAK PROJEDE SON ADIM

6 Kasım 2020

......................................

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Bolu’nun turizm alanında hızla gelişeceğini vurgulayarak, “51 bin 450 hektarlık yeşil alanı kapsayan ‘Bolu Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’ mastır planı 2021 yılında bitecek” dedi.

Bolu Gazeteciler Cemiyeti’nin Cemiyet Sohbetleri programına katılan Bolu’nun geleceğini tarım, turizm ve sanayi olduğunu vurgulayan Metin, “Bolu çok önemli bir turizm merkezi. Turizm merkezini cazibeli hale getirmemiz lazım. Ankara ve İstanbul gibi iki metropol ile çevresindeki illeri de hesap ettiğimizde yaklaşık 30 milyon vatandaşın yaşadığı yerdeki bir turizm merkezisiniz. O nedenle Bolu’nun turizm ile ilgili her değerini katma değere dönüştürmemiz lazım. Bolu, ilçeleri, beldeleri hatta köyleri kapsayan bir alternatif turizm merkezi. Biz Bolu’yu bütüncül değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

“TURİZM BİR KÜLTÜR, HALKI DA BUNA ALIŞTIRMAK LAZIM”

Metin, “Bolu’nun geleceği tek başına bir siyasi partinin belirleyeceği bir alan değil. Siyaset üstü bir şekilde yereldeki bütün dinamikler, STK’lar, siyasi partiler ve mülki idare olmak üzere komple Bolu’nun geleceğini iyi planlamak ve bu kültürü de yaymak lazım. Turizm bir kültür, halkı da buna alıştırmak lazım. Sağlıklı büyümek lazım. Deniz ve kum dışındaki bütün alternatif turizm alanları Bolu’da var. Bolu ve ilçelerine içine alan bir mastır plan üzerinde çalışıyoruz. Bu konuda siyasi parti gözetmeksizin herkesle istişare ediyoruz. Yatak kapasitemiz, turizm yatırımları yavaş yavaş artıyor. Dengeli bir şekilde büyütmeye devam ediyoruz.  51 bin 450 hektarlık yeşil alanı kapsayan ‘Bolu Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’ mastır planı 2021 yılında bitecek. Eş zamanlı olarak yatırımcılar konusunda girişimler sağlanacak. Orada imar düzenlemesi yapıldıktan sonra güzel bir çalışma yapılacak” şeklinde konuştu.

6 yorum yapılmış
  • Dozerci
    6 Kasım 2020 • 07:53
    Saltanat yeri olacak zenginlerin
  • ifti
    6 Kasım 2020 • 11:20
    sayın bakanım bir koyun projesi sürdünüz öyle saplandı kaldı sözde kalmasın hızlandırınki şanslı çiftci koyunlar gebe iken alsınki birazda kuzudan yüzü gülsün
  • Boluluvatanda
    7 Kasım 2020 • 02:01
    Sayın Bakanım, sizin çalışmalarınıza, Bolu için hazırladıkları projelerle destek verecek, milletvekili, Belediye başkanları ve özel idare çalışanları ve üniversıte vs kurum ve kuruluşlara ihtiyaç var. Tebrikler. Allah kolaylık versin.
  • ppolat
    7 Kasım 2020 • 07:54
    Karaçayır sultan çayırı mevkiinde özel idare arsasına yapımı yılan hikayesine dönen otelin durumu dikatinizi çekmiyormu.10 yıldan fazla bir zamandır beklemede.
  • Edasu
    7 Kasım 2020 • 08:11
    Yine godamanlara çalışıyorlar.Fakir fukaraya sabır.Ormanlar talan olacak
  • Ormanc
    7 Kasım 2020 • 12:09
    Hayırlı olsun. Sayın bakanım kim tutar seni
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.