VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MERAKTAN 222 NUMARA AYAKKABI YAPTI

5 Mayıs 2014

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Meslek Yüksekokulu Ayakkabı Tasarım ve Üretim Bölümü öğrencilerinin yaptıkları ayakkabılar ...

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Meslek Yüksekokulu Ayakkabı Tasarım ve Üretim Bölümü öğrencilerinin yaptıkları ayakkabılar tarihi Gülezler Konağı'nda sergilendi. Yüksekokul öğrencilerinden 43 yaşındaki Zekeriya Atmaca’nın yaptığı 222 numara dev ayakkabı büyük ilgi gördü.

Gerede Meslek Yüksekokulu Ayakkabı Tasarım ve Üretim Bölümü öğrencilerin yaptığı ayakkabılar Gülezler Konağı’nda sergilendi. Serginin açılışı Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın katılımıyla gerçekleşti. Açılıştan sonra öğrencilerin yaptığı ayakkabılardan oluşan sergi gezildi.

MERAKTAN BAŞLADI

Sergide en büyük ilgi ise bölüm öğrencilerinden 43 yaşındaki Zekeriya Atmaca’nın yaptığı 1,5 metre uzunluğundaki 29 kilo olan 222 numara ayakkabıya idi. Dekorasyon üzerine işyeri bulunduğunu belirten Zekeriya Atmaca ayakkabı tasarımına meraklı olduğu için okula başladığını belirterek, "Bu işi yapmak hep içimde uhde olarak kalmıştı ve bunu başardım. Şu an son sınıftayım ve tez çalışması olarak böyle bir ayakkabı yaptım. 1,5 aylık bir süre uğraştığım ayakkabının sadece kalıbı 19 kilogram. Ayakkabı ise 29 kilogram ağırlığında. Dana derisinden yaptığım 222 numaralık ayakkabının ardından Guinness rekorlar kitabına girecek bir ayakkabı yapmayı hedefliyorum. Almanların yaptığı en büyük ayakkabı 7 metre uzunluğunda onu geçecek bir ayakkabı yapmayı istiyorum" dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.