VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞKAN'DAN SANAYİ ESNAFINA MÜJDE...

13 Mart 2014

Sanayi esnafının tepkileri üzerine yeni sanayi sitesi ile ilgili Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz açıklama yaptı.

Sanayi esnafının tepkileri üzerine yeni sanayi sitesi ile ilgili Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz açıklama yaptı. Yılmaz açıklamasında; “Yeni Sanayi Sitesi ile ilgili taleplerinizi ve tepkilerinizi yakından takip ediyorum. Şunu önemle ve samimiyetle belirtmek istiyorum ki, sizlerden gelen haklı talepler her zaman başımızın tacıdır” dedi.

 Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Yeni Sanayi Sitesi ile ilgili taleplerinizi ve tepkilerinizi yakından takip ediyorum. Şunu önemle ve samimiyetle belirtmek istiyorum ki, sizlerden gelen haklı talepler her zaman başımızın tacıdır. Bolu Belediyesi ve Bolu Belediye Başkanı olarak her zaman tüm Bolu halkı gibi esnafımızın da iyi koşullarda çalışmasını, hizmet vermesini savundum, bunun için çaba gösterdim. Yeni sanayi sitesi projemiz de bu amaçlara hizmet eden bir projedir. Yeni Sanayi Sitesi projesi, aynı zamanda Bolumuzu geliştirmek, modernleştirmek, daha da güzelleştirmek, çocuklarımıza yaşanabilir bir şehir bırakmak için başlattığımız kentsel dönüşüm projesinin önemli bir parçasıdır. Şunu çok iyi biliyor ve inanıyoruz ki; Bolumuzu siz esnafımız ile birlikte geliştirebilir, kalkındırabilir, yarınlara taşıyabiliriz.

“BİR BARDAK SUDA FIRTINA KOPARTILIYOR”

Sevgili Esnafımız,

Bugün üzülerek görmekteyiz ki, bir bardak suda fırtınalar kopartılmakta, asılsız söylentilerle, gerçek olmayan beyanatlarla esnafımızın kafası karıştırılmak istenmektedir. Şunu özellikle ifade etmek isterim ki, seçim kazanma hırsı muhalefeti hedefe götüren her yol meşrudur mantığıyla her isteyenin her istediğini söylemesi sonucuna götürmektedir.

Bu proje dahilinde Belediyemizin oluşturduğu veya ilgili kurumlardan bize ulaşan herhangi bir resmi evrak ve resmi fiyat yoktur. Muhalefet vekilli tarafından kamuoyuna verilen evraklarda geçen rakamlar kesinlikle doğru değildir. Kaldı ki projenin, son dönemde gündeme gelen, astronomik fiyatlarla hayata geçmesini kabul etmemiz mümkün değildir. Bu şekilde ihaleye çıkmamız zaten düşünülemez.

Öte yandan, bugüne kadar Bolu Belediyesi olarak her zaman esnafımızın yanında olduk. Belediye olarak sanayi esnafımızın cebinden daha az para çıksın diye TOKİ ile yapılan anlaşmada alt yapısının Bolu Belediye Başkanlığınca yapılacağını imza altına alarak bundan sonra da esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Sanayi esnafımızı zorlayacak, zor durumda bırakacak hiçbir adım atmadık, atmayacağız. Yerel seçim arifesinde suni gündem yaratmak için çıkarılan bu asılsız fiyatlar, dedikodular, esnafımızın huzursuz etmiştir. Bunun farkındayız ve bu nedenle 14 Mart’ta sona ereceğini açıkladığımız talep toplama sürecini durdurmuş bulunmaktayız.

 “AÇIK BİR PROVOKASYON”

Oy uğruna, Bolumuz için yaptığımız tüm icraatları engellemeye çalışan, yerel seçimler öncesinde siyasi rant sağlamaya çalışan bu kişileri Bolu Halkı ibretle izlemektedir. Bu proje, Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ve BESOB işbirliği içinde devletin kurumu olan TOKİ ile beraber yürütülmektedir. Bu birlikteliğin Bolu sanayisine ve esnafına karşıymış gibi gösterilmesi, açık bir provokasyondur.

 “BU PROJENİN OY AMACI YOK”

Bütün bu asılsız iddialara karşı yine de ben diyorum ki; sanayi esnafımızın koşullarını iyileştirmek amacıyla hazırlanan ve bir kentsel dönüşüm projesi olan bu proje için Muhalefet Milletvekilinin daha iyi yapım teklifi varsa, yapıcı bir teklif olursa onun bu teklifini dinlemeye, projeye dahil etmeye hazırız. Alt yapısını yapacağımız sözünün arkasındayız. Bu yüzden buradan onlara da çağrıda bulunuyorum. Gelin; ‘esnafımızın önünü açacak, daha iyi şartlarda üretim yapmalarını sağlayacak bu projeye köstek olmayın destek olun. Esnafımızı kandırmayın…’ Ama maalesef her zamanki gibi muhalefetin konuşma dışında bir becerisi olmadığını, hiçbir somut projesi olmadığını biz ve tüm Bolu halkı görmektedir.

Bu projenin asla, oy avcılarının iddia ettiği gibi; rant amacı yoktur ve hiç olmamıştır. Esnafımızın işyerlerini elinden almak, onları mağdur etmek gibi bir amaçla yola çıkıldığını savunan herkesi şiddetle kınıyorum.

Şunu bilmenizi isterim ki, böyle bir amaca ve davranış biçimine öncelikle buna ben müsaade etmem. Yeni Sanayi Sitesi projesinde mevcut sosyal donatıların tamamı, yine sanayi sitesi sakinlerine kalacaktır, bu aşikârdır. Kimse bunları alıp bir yere gitmeyecektir.

Yerel seçimler öncesinde, siz sanayi esnafımızın üzerinden oynanan oyunlara sağduyu ile yaklaşacağınıza inanıyorum. Sanayi esnafım, müsterih olunuz. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz olarak söz veriyorum; alın teriyle para kazanan sanayi esnafımızın, sizlerin her zaman yanınızdayım. Çocuklarınızın rızkının bekçisiyim.

Bayındırlık birim maliyetlerinin seviyesi dışında herhangi bir dükkan fiyatıyla, siz esnafımızın karşısına çıkmayacağımıza söz veriyorum.

1 yorum yapılmış
  • ibrahim aydoğdu
    13 Mart 2014 • 14:00
    R YANİ GERİ FİTES PES DOGRUSU O TOPLANTILARDA HEP BULUNDUM AMA BİR SORU SORDUGUMUZDA HEP PIRAVAKÖTÖR OLDUK
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.