VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KILIÇDAROĞLU BOLULULARLA BULUŞTU!

12 Mart 2014

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu’da seçmenlerle buluştu. Binlerce kişi Belediye Meydanını doldurdu. Yolsuzluk ve ses ...

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu’da seçmenlerle buluştu. Binlerce kişi Belediye Meydanını doldurdu. Yolsuzluk ve ses kayıtları iddiaları üzerinden Başbakan Erdoğan’a yüklenen Kılıçdaroğlu, “Türkiye İletişim Başkanlığı var. Türkiye'de 76 milyon yurttaşın konuşmalarını takip ediliyor. Kayıtlar gerçek mi, montaj mı doğrulatırsın” dedi.

 

Seçim çalışmaları için miting düzenlemek üzere Bolu’ya gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Belediye Meydanı’nda toplanan binlerce kişiye seslendi. Hükümet hakkındaki yolsuzluk iddialarını gündeme getiren Kılıçdaroğlu, Başbakan ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarını da anlattı. 17 Aralık Operasyonundan Berkin Elvan’ın ölümüne kadar birçok konuyu ele alan Kılıçdaroğlu, Başbakan’a, “Başçalan” diye seslendi. Ses kayıtlarının doğru olup olmadığının Türkiye İletişim Başkanlığı kayıtlarıyla ortaya çıkabileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “17 Aralık'ta bir operasyon yapıldı. Ses kayıtlarını dinlediniz değil mi? Başbakan 08.02'de oğlu Bilal'i arıyor. ‘Eldekileri sıfırlayın’ diyor. Ertesi gün oluyor. ‘Oğlum paraları sıfırladınız mı?’ diyor. ‘30 milyon euro kaldı babacağım’ diyor. ‘Onu da akşama kadar karanlıkta dağıtacağız’ diyor. Sonra da ‘bunlar doğru değil, montaj’ diyor. Türkiye İletişim Başkanlığı var. Türkiye'de 76 milyon yurttaşın konuşmalarını orada bulabilirsiniz. Dedim ki, senin konuşmaların montaj edildiyse, sen konuşmadığın halde çocuğunla böyle bir konuşma montaj edildiyse, TİB kayıtlarını açıkla. Kim böyle bir şey yaptıysa hesabını soralım. Hangisi doğru hangisi yanlış açıklamıyor. Amerika'da bu işte uzman olan kuruluşlar var. O kuruluşlardan birine resmi yazı olarak gönder. Montaj olduğunu ya da olmadığını dünyaya göster. Peki gönderdi mi?” diye konuştu.

Mısır’daki olaylardan sonra Rabia işaretini hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, “Mısır’da yaşananlardan sonra bir işaret yaptı. Onun aslı şöyledir; dört bakan, bir başçalan” şeklinde konuştu.

Oğullarının isimleri yolsuzluk iddialarına karışan dört bakan hakkında çarpıcı konuşan Kılıçdaroğlu, “Sizlere bakanların yolsuzluklarını açıklayacağım. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yolsuzlukta çağlamış. 28 seferde 52 milyon dolar götürmüş. Bunu ben söylemiyorum. Devletin savcısı söylüyor. İçişleri Bakanı Muammer Güler, 10 defada 10 milyon dolar götürmüş. En az götüren Egemen Bağış. Üç seferde 1.5 milyon dolar götürmüş. Çünkü ona rüşvet çikolata kutusunda gidiyor. Çikolata kutusu küçük” ifadelerini kullandı.

  Başbakan ve hükümetin paralel devleti öne sürdüğünü iddia eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “700 milyarlık kol saatini bakanın koluna paralel devlet mi koydu? Bakanların oğullarının evine milyon dolarları paralel devlet mi koydu?” ifadelerine yer verdi.

Gezi olayları sırasında başına bibergazı kapsülünün isabet etmesi sonucu ağır yalanan ve dün hayatını kaybeden berkin Elvan’ın ölümüne de değinen Kemal Kılıçdaroğlu, “Bugün hiç müzik çalmadık. Otobüsümüzde de çalmadık. Berkin Elvan’ı uğurluyoruz. Berkin'i bugün toprağa veriyoruz. Daha 15 yaşındaydı. Genç bir çocuktu. Hayata tutunur diye uzun süre bekledik. 200 günü aşkın bir süre hayata tutunmak için mücadele etti. Ama başarılı olamadı. Allah rahmet eylesin. Mısır’da bir kadın öldü diye Başbakan gözyaşı döktü. Döksün, eyvallah. Bir şey dediğimiz yok. Ama Berkin Elvan için bir damla gözyaşı döktü mü? Bir başsağlığı diledi mi?” şeklinde konuştu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, mitingin ardından belediye başkan adaylarıyla birlikte vatandaşları selamlayarak gül dağıttı. Kılıçdaroğlu daha sonra Bolu’dan ayrıldı.

1 yorum yapılmış
  • melungeon14
    12 Mart 2014 • 14:00
    sahi neden tc vatandaşı ölünce ağlamıyorda sürüye.mısır gibi yerlerde ölen olduğunda ... gibi ağlıyor.ilgiç bir başbakan.onları tc vatandaşlarından dahamı cok seviyor acaba....
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.