VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YAKAYI ELE VERDİ!

28 Kasım 2013

Bolu’da bulduğu tarihi eser niteliğindeki heykeli satmak isteyen bir kişi jandarma ekipleri tarafından yakalanırken, heykel ...

Bolu’da bulduğu tarihi eser niteliğindeki heykeli satmak isteyen bir kişi jandarma ekipleri tarafından yakalanırken, heykel İl Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi.

 

Bolu İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, istihbarat çalışmaları sonucu merkeze bağlı Tarakçı köyünde ikamet eden S.K. isimli şahısta tarihi eser niteliğinde bir adet heykel bulunduğu ve bu heykeli satmak maksadıyla müşteri aradığı yönünde bilgi aldı. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na bilgi verildikten sonra talimatlar doğrultusunda alınan arama kararına istinaden S.K. isimli şahsa ait ev ve eklentilerinde arama yapıldı. Yapılan arama sonucunda bahçe içerisinde bulunan odunlukta gizlenmiş vaziyette bir adet insan figürlü tarihi eser olduğu değerlendirilen mermer heykel ele geçirildi. Adli makamlara sevk edilen şüpheli S.K., ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, ele geçirilen heykel ise incelenmek üzere Bolu İl Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.