VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BÜYÜK ÜSTAD YOKLUK İÇİNDE HAYATINI KAYBETTİ

11 Ekim 2013

Türkiye’de entegre tavukçuluğu 1970′li yıllarda başlatan kişi olarak tavukçuluk endüstrisinin literatürüne geçen Hacı Yusuf Yar ...

Türkiye’de entegre tavukçuluğu 1970′li yıllarda başlatan kişi olarak tavukçuluk endüstrisinin literatürüne geçen Hacı Yusuf Yar yaşamını yitirdi. Beyaz etin babası olarak bilinen Yusuf Yar yaşadığı maddi sıkıntılar nedeniyle bütün mal varlığını kaybetmişti. Yar'ın cenazesi Siteler Cami'nde kılınan cenaze namazı sonrasında defnedildi.

1970′li yıllarda sahibi olduğu yem fabrikası ile etlik piliç yetiştiriciliğine yönelen Yusuf Yar, Yığılca, Akçakoca, Göynük ve Mudurnu’da küçük üretici olan köylülerle birlikte 1000-1500 civciv kapasiteli kümeslerde piliç üretimini başlattı.

Giderek yaygınlaşan model ORKÖY kredileri ile de desteklenmeye başlanınca Hacı Yusuf Yar giderek büyüdü. “Entegre Tavukçuluk Modeli” giderek ilçe köylülerinin başlıca geçim kaynağı haline geldi. Ancak gelişmekte olan Türkiye ekonomisinde yaşanan krizler, enflasyonist dönemler, döviz yokluğundan ithalatta yaşanan sıkıntılar, 1981 yılında Türkiye’de yaşanan banker skandalı neticesi devletin ve özel sektörün kredi musluklarını kapatması o günlerde Hacı Yusuf Yar’ı da ekonomik krize sokmuştu.

 İKİ KİŞİYE DUACI OLDU

Hacı Yusuf Yar son günlerinde sürekli yanında olan ve her konuda yardımcı olan kişileri de açıkladı “Benim iki aslanım var” diyen Yar “Bana yıllardır maddi manevi destek olan Erpiliç’in sahibi Ali Ericek ve Mudurnu Tavukçuluk A.Ş.’nin Başkanı Zuhal Daştan’dır. Kendilerine çok teşekkür ediyorum, Allah işlerini daim etsin, Allah onlara muvaffakiyetler versin” dedi.

1 yorum yapılmış
  • NİHAT AYHAN ÖZMEN
    11 Ekim 2013 • 11:00
    ALLAH RAHMET EYLESİN MEKANI CENNET OLSUN
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.