VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ALTINDAĞ BELEDİYESİ'NDEN İMAM HATİP LİSESİ

24 Ağustos 2013

  Altındağ Belediyesi tarafından yaptırılan Altındağ Belediyesi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin temeli törenle atıldı. Altındağ Belediye ...

Altındağ Belediyesi tarafından yaptırılan Altındağ Belediyesi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin temeli törenle atıldı. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki memleketin eğitime ihtiyacı olduğunu, Vali Özçimen ise cehaleti yenmenin en iyi yolunun eğitim olduğunu söyledi.

Bolu Otobüs Terminali'nin yanındaki alanda yapılacak lisenin temel atma törenine Vali İbrahim Özçimen, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Aycan, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, İmam Hatip Mezunları Derneği Genel Başkanı Hüseyin Korkut, daire müdürleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören, Bolu Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Muhittin Öztürk'ün Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından konuşmalarla devam etti.

MEMLEKETİN EĞİTİME İHTİYACI VAR Veysel Tiryaki törende yaptığı konuşmada, "Bu memleketin eğitime gerçekten ihtiyacı var. Eğer çağ atlayacaksak bu konudaki problemlerin çözmek lazım. Memleketin büyük metropolleri başta olmak üzere en büyük imkanları, fırsatları çocuklara sunmamız lazım. Bizim en kıymetli varlıklarımız çocuklarımızdır. Bizleri geleceğe taşıyacak olan onlardır" dedi.

ÜLKENİN GELECEĞİ EĞİTİME BAĞLI Vali İbrahim Özçimen ise, Altındağ Belediyesi'nin yaptıracağı 24 derslikli imam hatip lisesi nedeniyle teşekkür ederek, "Biliyoruz ki cehaleti yenmenin en iyi yolu eğitimdir. Çocuklarımızın bedensel, zihinsel ve duygusal yönlerden belli bir olgunluğa ulaşması ailede gerçekleşir. Okul ise, öğretim faaliyetleri içinde yer alan karakter formasyonu ve vatandaşlık eğitimi ile aile eğitiminin bir tamamlayıcısı ve devamı niteliğindedir. Ayrıca okul aileden kaynaklanan çeşitli eksiklik ve yanlışlıkları düzeltmekle de görevlidir. Bir ülkenin ilerlemesi ve kalkınması, eğitim alanındaki başarısına bağlıdır. Toplum yaşamı hızla değişmekte, bilim ve teknoloji sürekli gelişmektedir. Bu nedenle insanların eğitimi daha da önem kazanmaktadır. Okul; bize yaşamımızda gerekli olan bilgi, beceri, iyi alışkanlık ve davranışları kazandırmalı; Ailemize ve topluma yararlı bireyler olmamızı sağlamalıdır" diye konuştu.

Bir ülkenin geleceğinin, o ülke insanlarının göreceği eğitime bağlı olduğunu belirten Vali Özçimen, şöyle konuştu:

"Ahlak, ruh ve görev bilinci yönünden çökmüş olan bir dünya, ancak eğitimle, insan yetiştirmekle, insanlara erdemi öğretmekle kurtulacaktır. Bugün temelini atacağımız İmam Hatip Lisemizin bir fikir ve ibadet merkezi, nefes aldığımız dost bir ev, birlik yuvası ve iftihar edeceğimiz nesillerin yetiştirileceği bir okul olması dileğiyle, İlimiz eğitimine hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, Altındağ Belediyemize Başkan Veysel Tiryaki'nin şahsında teşekkür ediyor, törene katılan herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum"

Konuşmaların ardından Vali Özçimen, Prof. Dr. İrfan Aycan ve Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin butona basması ile yapılacak olan Altındağ Belediyesi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin temeli atıldı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.