VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

AK PARTİ’NİN TEMELİ BOLU'DA ATILDI

16 Ağustos 2013

  Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Kuruluşu’ndan bu güne kadar olan süreçle ...

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Kuruluşu’ndan bu güne kadar olan süreçle ilgili açıklamalarda bulunarak, "Dün beş yüz milyon dolarlık bir kredi için takla atan bir ülkeyken, Ak Parti iktidarı ile birlikte bu gün IMF’ye borç verecek bir ülke haline gelmiş olmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. Yılmaz partinin ilk kuruluş toplantılarının da Bolu'da yapıldığını açıkladı.

Ak Parti’nin Kuruluşunun 12’nci Yılı nedeniyle Ak Parti öncesi ve sonrası Türkiye’nin konumunu özetleyerek açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Ak Parti kurulmadan önce Türkiye’nin durumuna baktığımızda çok sıkıntılı bir ülke karşımıza çıkıyordu. Türkiye’nin o zaman çok az bir parayı bile döndürebilecek gücü yoktu. IMF’den aldığı borçlarla ancak personel maaşlarını ödeyebilen bir ülke konumundaydı. Öyle bir dönemde şu anki vatandaşlarımız Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’ın parti kurmasını istedi. Bu kapsamda Türkiye’nin birçok yerinden artık partileşin diye haberler gelmeye başladı. Öyle bir dönemde biz Tayyip beyle bir araya gelerek görüşmeler yaptık. İlk hadise Abdullah Gül beyin genel başkanlıkla ilgili olan adaylık sürecidir. O dönemde ben başka bir partinin Bolu il başkanıydım. Kongrede Abdullah beyi desteklediğim için partisinden ihraç edilen birisiyim. Ondan sonra da bu hareketler Tayyip Bey ve Abdullah beyle yürütüldüğü için de bu hareketin ilk nüveleri başladı. Başlangıçta Bolu’dan yapıldı. Bu kapsamda Karacasu Termal Otel’de Birlik Vakfı’nın bir toplantısı oldu. O toplantı çok özel bir toplantıydı. Bu toplantıya Bolu’dan bir ben katıldım, birde Doktor Şener bey katıldı. O gün ki toplantıda bu işin temeli görüşüldü ve en son da Tayyip bey görüş beyan etti. Daha sonra da Tayyip Bey Ak Parti’nin resmi kuruluşu ile ilgili ilk toplantıları da yine Bolu’da gerçekleştirdi" dedi.

Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Parti kuruluşunda bizi sevindiren çok güzel gelişmeler de oldu. Bu kapsamda Bolu’dan Habibe Güner Hanım Ak Parti’nin kurucu üyesi seçildi. Ak Parti kurulduktan sonra da teşkilatlanma başladı. Bu süreçte de şahsıma Bolu Ak Parti Kurucu İl Başkanlığı görevi verildi. O dönemde vatandaşlar nezdinde Ak Parti’ye çok büyük teveccüh vardı ama elit kesimlerde zaman zaman sıkıntılar yaşanıyordu. Biz partiyi kurarken müthiş bir gayret sarf ettik. Yani çok zorlanarak ciddi bir kadro kurma arayışına gittik. Türkiye’de Ak Parti’yi en kısa zamanda teşkilatları ile birlikte kuran iller arasında Bolu’da vardır. Bu yapılanma ilçelere ve beldelere kadar uzanmıştır. O dönemde birlikte hareket ettiğimiz arkadaşlarımızın tamamına yakını da bu gün ve geçmişte ciddi görevler almıştır. Şu ana kadar milletvekili olan arkadaşlarımızın tamamı o kurucu heyet içerisinde seçtiğimiz arkadaşlarımızdır. Belediye başkanlarımızın da yine tamamına yakını kurucu heyetin içerisinde yer almış arkadaşlarımızdır"

EŞİ BENZERİ OLMAYAN BİR PARTİ

Ak Parti’yi kurduktan sonraki süreç hakkında da bilgiler veren Yılmaz, "Ak Parti’yi kurar kurmaz ilk seçimlerde iktidar oldu. Bu dünyada hiç görülmemiş bir olaydır. İlk döneminden sonra oylarını artırarak tekrar iktidar olmuştur. Üçüncü dönem yine aynı şekilde oylarını katlayarak iktidar olmuştur. Böyle bir yapı dünyada eşi benzeri olmayan bir yapıdır. Bu şu demektir; halkın istekleri doğrultusunda halkla bütünleşmiş bir yapı. Dün beş yüz milyon dolarlık bir kredi için takla atan bir ülkeden şu an itibarıyla IMF’ye borç verecek bir ülke haline gelmiş olmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.