VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

GEREDE HALKI HAFIZLARI ÖDÜLLENDİRDİ

6 Ağustos 2013

  Gerede İlçe Müftülüğü'nün, Ramazan Mukabelesi’nde, Gerede'den hayırseverlerden toplanan yardımlarla 63 hafızın her birine 716 lira ...

Gerede İlçe Müftülüğü'nün, Ramazan Mukabelesi’nde, Gerede'den hayırseverlerden toplanan yardımlarla 63 hafızın her birine 716 lira ödül verildi. Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, Gerede'nin hafızlar diyarı olarak anılmasından gurur duyduklarını söyledi.

Gerede Avni Akyol Öğretmenevi’nde düzenlenen ödül törenine Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, Gerede İlçe Müftüsü Hasan İzmirli, Gerede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Allar ve çok sayıda bürokrat katıldı. Hafızlığa hak kazanan bir öğrencinin Kur’an–ı Kerim tilavetiyle başlayan programı, öğrencilerin söylediği ilahiler, açılış konuşmaları ve ödül töreni takip etti.

VEREN EL İLE ALAN ELİN BULUŞTUĞU ANI YAŞIYORUZ

Törende konuşan Hasan İzmirli, "Kurumumuz, yüzlerce ve binlerce hafız yetiştirmek için büyük bir çaba sarf ediyor. Eğitimlerimiz de, kaliteli eğitimi amaçlıyoruz. Kur’an kurslarımız ve Yaz Kur’an kurslarımız hafız yetiştirilmesi yönüyle önem arz etmektedir. Her yıl 10 ile 20 arasında hafız yetişmesi isteğiyle, bu zengin yapının daha da güçlenmesini arzuluyoruz. Kurs öğreticilerimizi kutluyorum, biliyorsunuz İmam Hatip Liseleri’nin önü açıldı. Öğrenci sayıları arttı. 20 bin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği branşında mezuniyeti olan kişiye ihtiyaç duyulduğunu öğrendik ve bu rakamın şu an için sadece 2 bin 500'ü karşılanabiliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nda istihdam edilen personel sayısı 75 binden 135 bine yükseldi. Hayırseverlerimizin yaptıkları yardımlar sonucunda, veren el ile alan elin buluştuğu anı yaşıyoruz" dedi.

HAFIZLIK AYRICALIKTIR

Ömer Baygın ise, "76 milyonluk ülke nüfusunda herkes hafız değil. Bu nedenle, hafızlık ayrıcalıktır. Nasıl ki Denizli’yi horozu, Trabzon’u hamsisi temsil ediyorsa, Gerede’yi de bazı platformlarda turizm veya deri temsil ederken bazı platformlarda da hafızlık temsil etmektedir. Gerede’ye hafızlar diyarı demekten bahtiyar oluyoruz" diye konuştu.

BU EĞİTİM DİN GÖREVLİLERİ İÇİN BİR İMTİHANDIR

Kaymakam Yurt ise, "Çocuklarımız Kur’an eğitimi aldı ve almaya da devam edecekler. Bu eğitim, din görevlileri için bir imtihandır. Öğrencilerini iyi yetiştirdilerse çok iyi, ama yetiştirmedilerse bu onlara bir vebal olacaktır. Dünya Türkiye’ye bakıyor. Türkiye’deki gelişmeler takip ediliyor. Her alanda yetişmiş insana ihtiyaç var. Müspet ilimlerle birlikte kaliteli din adamlarına da ihtiyaç var" dedi.

Hafızlığa hak kazanan öğrencilere ödül vermek amacıyla, Gerede'de yaşayan yardımsever ve hayırsever vatandaşlardan 47 bin 289 TL toplanırken, 49'u erkek ve 14'ü kız olmak üzere 63 hafızın her birine 716.50 TL ödül verildi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.