VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

GEZİ PROTESTOLARI BOLU'YA YARAMIŞ!

9 Temmuz 2013

   Gezi protestoları nedeniyle İstanbul'dan kaçan Arap yatırımcılar Bursa, Bolu ve Yalova sahillerini ihya etti. 1.5 ...

 Gezi protestoları nedeniyle İstanbul'dan kaçan Arap yatırımcılar Bursa, Bolu ve Yalova sahillerini ihya etti. 1.5 ayda 50 milyon dolarlık konut satıldı

Mütekabiliyet Yasası'nın ardından akın akın İstanbul'a gelen Arap yatırımcılar, Gezi Parkı protestoları nedeniyle rotayı Marmara'nın güney sahillerine çevirdi. Genellikle lüks konut alımı yapan Körfez Bölgesi'nden Araplar, İstanbul'la ilgili planlarını özellikle Bursa'nın Orhangazi ilçesi, Yalova, Bolu ve Sapanca'ya kaydırdı. Arap gayrimenkul yatırımcılarına aracılık eden avukat Abdullah Demirhan, son 1.5 ayda söz konusu bölgelerde 50 milyon dolarlık lüks konut satışı gerçekleştirdiklerini belirtti.

KUVEYTLİLER'E 24 VİLLA

İstanbul' a niyet edip aradığını Bolu'da bulan Kuveytli bir grup, geçtiğimiz günlerde Bolu'dan her biri 150 bin dolarlık 24 villa satın aldı. 3.6 milyon dolar değerinde satışa aracılık ettiklerini belirten Demirhan, Orhangazi'nin ise arsa yatırımcılarının akınına uğradığını söyledi. Demirhan, "Bursa, Bolu, Sapanca ve Yalova'da yeni projeler arıyorlar. Bulamayınca arsalara yöneliyorlar. Çok kısa bir süre önce Körfez'den bir yatırımcı Orhangazi'den 650 bin dolarlık arsa aldı" dedi.

 RAMAZANI BURSA'DA GEÇİRİYORLAR

Demirhan, Araplar'ın kalabalık aileleri için büyük konutlar aradıklarını da belirterek, "Abu Dabi Başbakanı'nın eski müşteşarı da Sapanca'dan ailesi için 500 bin dolarlık villa aldı. Bu tür kişiler mutlaka beraberinde diğerlerini de getiriyorlar" diye konuştu. Demirhan, önceki yıllarda ramazan ayını İstanbul'da geçirmek için gelen Araplar'ın tek tek arayıp şehir değiştirmek için kendisine başvurduğunu da ifade etti. Demirhan, ramazan için de özellikle alışveriş imkânı da bulunan Bursa'nın tercih edildiğini vurguladı.

Kaynak: Sabah Gazetesi

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.