VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İhalede neler olmuş neler

8 Mayıs 2013

Bolu’da, Köroğlu Devlet Hastanesi’nin kantin ihalesine fesat karıştırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve aralarında hastane çalışanlarının ...

Bolu’da, Köroğlu Devlet Hastanesi’nin kantin ihalesine fesat karıştırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve aralarında hastane çalışanlarının da bulunduğu 12 kişi ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. İhale öncesinde kantini işleten Y.Y.’nin, Avrasya Feribotu’nun kaçırılması ve Swissotel baskının üstlenen bir kişi ve iki adamıyla birlikte ihaleye girenleri tehdit ettiği iddia edildi.

Köroğlu Devlet Hastanesi'nin kantini için hastane yönetimi 4 Nisan'da ihale düzenledi. İhaleye kimse katılmazken, daha sonra ikinci ihaleye çıkıldı. Kantini işleten firmanın süresi dolarken, ikinci ihaleye de kimse girmedi. İhaleye katılmak isteyen 2 firmanın katılımlarının engellendiği ihbarını alan Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri inceleme başlattı.

SWİSSOTEL BASKININI YAPANLARI İHALEYE ÇAĞIRDI

Kantini işleten Y.Y.’nin, Avrasya Feribotu’nun kaçırılması ve Swissotel baskının üstlenen bir kişi ve iki adamıyla birlikte ihaleye girenleri tehdit ettiği, ihaleye girmek isteyen 2 firmanın yetkililerine 10’ar bin TL verilerek ihaleye sokulmadığı iddia edildi.

TEKNİK TAKİP İŞİ ÇÖZDÜ

1 ay süren teknik takip ve incelemenin ardından polisler, iki gün önce operasyon düzenledi. İhaleye fesat karıştırdıkları iddia edilen ve aralarında hastane çalışanlarının da bulunduğu 12 kişi sabaha karşı gözaltına alındı. 2 kişi ise ifadelerinin ardından savcılık talimatı ile salıverildi. B.B., M.B., H.Y., R.Ç.,Ö.Ö., Y.Y., T.M.,S.Ö., F.Ö. ve A.Ö. ise emniyetteki ifadelerinin ardından 'İhaleye fesat karıştırmak', 'Köroğlu Devlet Hastanesi Kantin ve Ağız Diş Sağılığı Gıda, Otomat ve Çay Ocağı kiralama ihalesi öncesi ihaleye giren firmaların girişinin engellenmesi için tedbir almak, ihaleye girilmemesi için görüşmelerin yapıldığı, firmaların ihaleden çekilmesi için baskı yapıldığı’ iddiasıyla suçlarıyla adliyeye sevk edildi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.