VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Ekmek bulamadığı için ölenler var

22 Şubat 2013

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 'Bolu İsraf Etmiyor' projesi başlattıklarını belirterek, "Proje ile hem ekmek israfının ...

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 'Bolu İsraf Etmiyor' projesi başlattıklarını belirterek, "Proje ile hem ekmek israfının önlenmesi hem de sevimli hayvanların beslenmesine katkı sağlanmış olunacak."

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 'Bolu İsraf Etmiyor' projesi başlattıklarını belirterek, "Proje ile hem ekmek israfının önlenmesi hem de sevimli hayvanların beslenmesine katkı sağlanmış olunacak. Bugün başlatılan bu projenin ciddiyetle, kararlılıkla takip edilmesi ve yürütülmesi gerekmektedir, çünkü Bolu'da ortalama 200 bin ekmek üretiliyor ve bunun 20 bin tanesi çöpe gidiyor." dedi.

Bolu Belediyesi ve Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından ortaklaşa hayata geçirilen 'Bolu İsraf Etmiyor' projesinin açılış toplantısı gerçekleştirildi. Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya Vali İbrahim Özçimen, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Müftüsü Mehmet Şahin, TMO Akçakoca Şube Müdürü İbrahim Ağmil ve daire müdürleri katıldı. Toplantıda konuşan İl Müftüsü Mehmet Şahin, "İsrafın ne kadar kötü bir şey olduğunu Müslümanlar olarak bizlerin çok iyi anlaması gerekmektedir ve bunu da anladığımızı düşünüyorum. Hele ki ekmek nimetinin israfı konusunda daha dikkatli olmak gerekmektedir. Ekmek bizim en kutsal nimetlerimizdendir." dedi.

İl Müftüsü Mehmet Şahin'in ardından kürsüye çıkan ve proje ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise asıl sıkıntının insanların ekmek israfında bulunması olduğunu belirtti. Yılmaz, şöyle devam etti: "Toprak Mahsulleri Ofisi, ülkemizde ekmek israfının boyutlarının araştırılmasına ilişkin yürüttüğü çalışmaları, toplumsal bir duyarlılık ve farkındalık amacıyla bir etkinliğe dönüştürerek 'Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası' adı altında bir kampanya başlattı. Bolu Belediye Başkanlığı olarak, bu kampanyaya, Bolu halkının katılımını ve söz konusu israfın önlenmesine katkı sağlamak amacıyla 'Bolu İsraf Etmiyor' adında bir proje başlattık. Proje ile duyarlı vatandaşların da destekleri ile Bolu'daki ekmek israfının önüne geçilmesi amaçlanıyor. Aynı zamanda 'bayat ekmek toplama kumbaraları'na bırakılacak bayat ekmekler toplanıp, hayvan barınağına götürülerek, burada yaşayan hayvanların beslenmesine katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Kış aylarında toplanan bayat ekmekler ise uygun olmayan doğa şartlarında, ormanlık alanlarda yemek bulamayan yaban hayvanları için Gölcük ve Abant milli parklarında belirlenen beslenme noktalarına bırakılacaktır. Bu proje ile hem ekmek israfının önlenmesine hem de yaşama hakkı bulunan sevimli hayvanların da beslenmesine katkı sağlanmış olunacaktır. İnsanımızın en temel gıda maddesi olan ekmek, zengin sofrasının da fakir sofrasının da vazgeçilmezidir. Bugün başlatılan bu projenin ciddiyetle, kararlılıkla takip edilmesi ve yürütülmesi gerekmektedir, çünkü Bolu'da ortalama 200 bin ekmek üretiliyor ve bunun 20 bin tanesi çöpe gidiyor. Bu israf, günde 6 ton ekmeğin çöpe atılmasıdır. İsrafa dayalı alışkanlıklarımızın yeniden sorgulanması için bu proje büyük fırsat, israf ile ihtiyacın birbirinden iyi ayırt edilmesi gerekmektedir. İsraf olmazsa açlık da olmaz diyor, Bolu halkının desteğiyle de Bolu İsraf Etmiyor Projemizi başlatıyoruz."

Toplantıda, son olarak konuşan Vali İbrahim Özçimen ise yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: "Ülkemizin bir tahıl ülkesi olması, yıllardır süregelen beslenme alışkanlıkları ve sosyal ekonomik yapısı nedeniyle ekmeğin beslenmemizdeki önemi daha da fazladır. Devlet Planlama Teşkilatı ve Dünya Sağlık Örgütü raporlarına göre, Türkiye'de temel besin ekmek ve diğer tahıl ürünleridir ve günlük enerji ihtiyacının ortalama yüzde 44'ü sadece ekmekten sağlanmaktadır. Buna rağmen en çok ekmeğin de israf edildiği ülke yine Türkiye'dir. Temennimiz, bu proje ile Bolu'da ekmek israfını sıfıra indirmektir. Projeye emeği geçen herkesi şimdiden kutluyorum."

Konuşmaların ardından, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, proje ile ilgili özel olarak tasarlanan toplama kutularını mahalle muhtarlarına teslim ederek, fotoğraf çektirdi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.