VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TOBB Başkanı haber bekliyor

20 Aralık 2012

Geçtiğimiz haftalarda Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) yeni hizmet binası açılışı için Bolu’ya gelen ...

Geçtiğimiz haftalarda Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) yeni hizmet binası açılışı için Bolu’ya gelen ve okul sözü veren TOBB Başkanı Rıfat Hisarciklıoğlu, yer belirlenmesi konusunda haber bekliyor.

Bolu Gazeteciler Cemiyeti ziyareti esnasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu, TOBB tarafından Bolu’ya yaptırılacak olan okul için yer tespit çalışması yapıldığını belirtti. Başkan Emin Semercioğlu, TOBB Başkanı Rıfat Hisarciklıoğlu’nun yer konusunda haber beklediğini söyleyerek, “Proje belli ama yere göre proje netleşecek. Bizim projemiz 20 bin metrekarelik bir proje. Böyle bir yer yok. Belediye Başkanımızla görüşüp, yazılı dilekçeyle yer talebinde bulunduk. Belediye Başkanı Bolu’nun imar planını biliyor. Onun fikri bizim için önemli. Önümüzdeki yıllar için uygulanan imar planı çok önemli. Belediyenin tayin edeceği yer olsun istiyoruz. İnşallah bir yer tahsis ederler ve bizde protokolü yaparız. TOBB Başkanı Sayın Hisarciklıoğlu bizden haber bekliyor” dedi.

"Gelecek için önemli"

Yer olmadan da protokol yapılabileceğini ancak yer sıkıntısı çekmeleri durumunda protokolde ileri görüş olmayacağını ifade eden Semercioğlu, “Daha önceki imar planlarında okullara 6 bin metrekare yer bırakılmış. Bizim okulumuzun projesi 20 bin metrekare. Çünkü pansiyon da var. Bizim Kız Meslek Lisesi seçmememizin nedeni, Bolu’daki okulun en eski olmasıdır. Bu okulun bin 100 öğrencisi var. Okulda 6 tane tuvalet mevcut ve öğrenciler okulda sıkışmış durumdalar. Bence bu okul etrafımızdaki ilçelere, köylerimize hitap eden bir okul. Oradaki kızlarımız da tahsilini burada yapıyorlar. Ben bu okulun gelecek açısından önemli olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

"Kız Meslek Lisesi lazım"

Kadın girişimcilerin önümüzdeki yıllarda çok önemli yerlere geleceğini de vurgulayan Emin Semercioğlu, şöyle konuştu;

  “İnşallah bu okulu yaparız. İnsanların aklına ‘TOBB neden Ticaret Lisesi yapmıyor?’ diye oru geliyor. Şuanda biz bunu Milli Eğitim’e sorarak yapıyoruz. Ticaret Lisesi’ne bir okul TOKİ yapıyor. Bizim düşündüğümüz kadar geniş kompleksli değil. Bolu’da Kız Meslek Lisesi’ne ihtiyaç var. Bir an önce bunu gerçekleştirmemiz lazım.”

1 yorum yapılmış
  • BOLULU
    6 Ocak 2013 • 13:00
    kız meslek lisesi yok muymuş Bolu'da ...Zübeyde hanım kız meslek lisesi yarısı boş dururken kapasitesinin altında hizmet ederken. Neden kız meslek lisesi yapılıo.Fen lisesinin binası nolcak . FEN LİSESİ ÖNÜMÜZDEKİ SENE KAPANIYOR....
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.