VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İşte bayan ambulans şoförleri...

19 Eylül 2012

Bolu’da vakalara koşan ambulanslarda Acil Tıp Teknisyeni (ATT) olarak görev yapan bayanlara ambulans şoförlüğü eğitimi ...

Bolu’da vakalara koşan ambulanslarda Acil Tıp Teknisyeni (ATT) olarak görev yapan bayanlara ambulans şoförlüğü eğitimi verildi.

Halk dilinde ‘cankurtaran’ olarak bilinen ve acil durumlarda vakalara giderek anında müdahalelerle hayat kurtaran ambulansları artık bayan şoförler de kullanacak. Bolu’da İzzet Baysal Devlet Hastanesi’ne bağlı ambulanslarda Acil Tıp Teknisyeni olarak görev yapan bayanlara şoförlük eğitimi verildi. Ambulans şoförlerinin başına bir şey gelmesi durumunda alternatif olarak Acil Tıp Teknisyenlerinin direksiyona geçebileceği proje hayata geçti. Karaçayır’da bulunan pist alanına getirilen ambulansların direksiyonuna bayan şoförler oturdu. Önce emniyet kemerlerini takan bayan sürücüler, daha sonra vitesi boşa alarak aracı çalıştırdı. Ardından da piste dizilen hunilerin etrafında tur atarak sürüş yaptı.

Ambulans kullanmanın normal araç kullanmaya göre daha zor olduğunu söyleyen bayan sürücüler, “Biz ambulanslarda Acil Tıp Teknisyeni olarak görev yapıyoruz. ancak herhangi bir vakaya gittiğimizde şoför arkadaşımız rahatsızlanabilir veya başka bir şey olabilir. Yolda kalmamak için sürüş eğitimi alıyoruz. Ambulans diğer araçlara göre daha sert. Bu yüzden kullanımı da zor. Tabiî ki erkek arkadaşlar kadar hızlı gidebilir miyiz onu bilmiyoruz” dediler.

Pist alanında sürüş yapan bayan teknisyenlerin bir hayli heyecanlı oldukları gözlendi. Bayan sürücülerin yanı sıra erkek ambulans şoförleri de hunilerin arasından geçerek eğitimi tazeledi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.