VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MHP lideri Bolu'ya geldi...

6 Ağustos 2012

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye’nin Dışişleri Bakanı, peşmerge Barzani’nin ayağına gider ...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye’nin Dışişleri Bakanı, peşmerge Barzani’nin ayağına gider mi? Türkiye, Barzani denen peşmergeyi Türkiye’ye çağırmalı ve aklına başına almasını söylemelidir. Böyle davranışlar her gün yeni bir insanımızın ve Mehmetçiğimizin hakkın rahmetine kavuşmasına vesile olmaktadır” dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Akademiler Birliği’nin Bolu Dağı’nda bulunan Highway Outlet Alışveriş Merkezi’nde düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Bahçeli, alışveriş merkezinin kapısında çok sayıda partili tarafından karşılandı. İftar yemeğinin yapılacağı salona geçen Devlet Bahçeli, bir süre semazenlerin gösterisini izledi. Ezanın okunmasıyla su içerek orucunu açan MHP lideri, yemek sonrasında yaptığı konuşmasına Hakkari’de 6’sı asker 2’si korucunun şehit olmasının üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek başladı. Bahçeli, “Hüzünlü, buruk ve acılı bir günde bir araya geldik. Güneydoğu'da 6 Mehmetçiğimiz ve 2 korucu olmak üzere 8 vatan evladımız şehit olmuştur. Hepinizin huzurunda şehitlere cenabı-Allah’tan rahmet diliyorum. Ülkemiz uzun zamandır çok büyük iç ve dış tehditlerle karşı karşıyadır. Türkiye’nin gelişme süreci içinde çok önemli sosyal ve ekonomik sorunları olmakla birlikte yaklaşık 40 yılı aşan süre içinde çok büyük etnik temelli bir bölücü faaliyetle, mezhep temelli ayrımcılık tehdidi ile karşı karşıya bulunuyor. Bugün, doruğa çıktı. Kuzey Irak’taki gelişmeler, Suriye’de meydana gelen olaylar ve uzun yıllardan bu yana güneydoğuda devam eden etnik temelli bölücü faaliyetler, ülkemizin üniter yapısını, milli devlet anlayışını ve toprak bütünlüğünü açıkça tehdit edebilecek bir boyuta gelmiştir” dedi.

Bahçeli, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Barzani’yle yaptığı görüşmeye de tepki göstererek, “Kuzey Irak’ta başlayan, Suriye’de şekillenen gelecekte İran ve Türkiye’nin de baş ağrısı olabilecek bölücü faaliyete dur diyebilmek için teşhis tam yapmalı, gerekli tedbirler cesaretle alınmalı ve ülkenin bağımsızlığını, üniter yapısını riske edecek her türlü faaliyete son verilmelidir. Türkiye’de, demokrasi ve özgürlük gibi insan hayatının ulaştığı önemli kavramların arkasına saklanarak Türkiye’nin bölünmesine göz yumabilecek gaflet, bugün için ihanet çizgisine girdi. Bu önemli süreci hep birlikte yaşıyoruz. Bazı yanlışlardan, dışa bağımlı hareketlerden, aşağılık kompleksi taşıyan davranışlardan uzak kalmalıdır. Kimdir bu Barzani? 21. yüzyılda lider ülke olan Türkiye’nin Dışişleri Bakanı Barzani’nin ayağına gider mi? Türkiye, Barzani denen peşmergeyi Türkiye’ye çağırarak aklına başına almasını söylemelidir. Böyle davranışlar her gün yeni bir insanımızın ve Mehmetçiğimizin hakkın rahmetine kavuşmasına vesile olmaktadır. Artık buna dur deme zamanıdır. Buradan sesleniyorum. Gündem değişikliğine ihtiyaç yok. Türkiye’nin gerçeklerini konuşarak çekinerek yalan yanlış bugünlerle ilgilenmeyen konularla gelecekteki bazı sorunları bugüne taşıyarak Türkiye’nin gündemini kimse saklamamalıdır. Sayın Başbakan Erdoğan milletimiz sizden bunu bekliyor. Bolu’dan sesleniyorum. Gelişi güzel davranışlardan vazgeçiniz. Gerekli tedbirleri almanın cesaretiyle sadece ve sadece bölücü unsurlarla militan temelli insanlarla uğraşmak yerine onları besleyenlerinde kaynağını kurutmak suretiyle önce Kandil’e bir Türk bayrağını dik sonra gereken neyse yap” diye konuştu.

Bahçeli sözlerine şöyle devam etti:

“Bugün iktidarın ortaya koyduğu politikalar fazlasıyla ve uzun zamandan beri uygulanmaktadır. Fakat beklenilen sonuçlar elde edilememiş olsa da tehlike gittikçe artmakta ve hızla devam etmektedir. Bugün yüzde 50’yi aşan bir milli irade desteği ile TBMM’de sahip olunun milletvekili ile güçlü bir iktidar profili çizen AKP’den millet olarak isteğimiz var. Etnik temelli bölücü faaliyetleri tamamen ortadan kaldıracak ve kökünü kazıyacak cesaret ve kararla üzerlerine gitmek olmalıdır. Böyle bir adım atılacaksa MHP yanlarındadır.”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.