VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Ömerler köyünden korkutan haber..

3 Temmuz 2012

Abant yolunda bulunan Ömerler Köyü’nde yaşayanları kanser korkusu sardı. Köyde son iki yılda 26 kişinin ...

Abant yolunda bulunan Ömerler Köyü’nde yaşayanları kanser korkusu sardı. Köyde son iki yılda 26 kişinin kanserden öldüğü öğrenilirken, Ankara’dan gelen bir heyet köyde araştırma yapacak. 

Bolu’nun Ömerler Köyü’nde son 2 yılda 26 kişinin kanserden ölmesi, köylüyü telaşlandırırken, yapılan girişimler sonrası köydeki bu ölümler uzmanlar tarafından araştırılacak. Yaklaşık 350 kişinin yaşadığı Ömerler Köyü’nde çok sayıda kişinin halen kanser hastalığıyla mücadele ettiği öğrenildi. BİMER’e (Başbakanlık İletişim Merkezi) başvurarak devlet tarafından köyünün incelenmesini sağlayan Safure Gökdemir, kanserin köylerindeki baz istasyonundan kaynaklandığını iddia etti.

Safure Gökdemir yarın (bugün) köye Ankara’dan bir heyet geleceğini hem köylünün sıkıntılarını dinleyeceğini, hem de araştırma yapacağını söyledi. Çalmadık kapı bırakmadığını ve artık bu sorunun çözülmesini isteyen Gökdemir şunları söyledi; “Benim kayınpederim kanser oldu, yaşlı diye adlandırdık. Daha sonra kaynım cilt kanseri oldu, tedavi oldu, düzeldi. Ardından eltim kadın hastalıklarından kanser oldu, tedavi gördü. Sonra da eşimin diğer abisi gırtlak ve akciğer kanseri oldu. Bakıyorum köyde hep gençler, kadınlar, sigara ve alkol kullanmayanlar kanser olmaya başladı. iki yıldır aşırı nükseden bir durum var. Ben köyümüzün üzerindeki baz istasyonundan kaynaklandığını düşünüyorum. Bu baz istasyonu 10 yıl önce kuruldu. Bu kanser vakaları iki yıldır yayılmaya başladı. Köyde gençler ölüyor, kadınlar rahatsız. Köylüler doğal da besleniyor. Ama bu olayların aşırı şekilde olması bizi telaşlandırıyor. Ben köy dışında yaşıyorum ama ara sıra köye gidiyorum, bahçelerinden besleniyorum. Artık çok korkuyoruz.”

Kanser vakaları ve ölümlerin artmasından sonra bazı girişimlerde bulunduğunu anlatan Gökdemir, “Bu konunun araştırılması için BİMER’e, Sağlık Bakanlığı’na, İl Sağlık Müdürlüğü’ne başvurdum. Geri dönüşlerde oldu. Araştırmalar yapılacağı söylendi ama artık kendi başıma yetişemiyorum. Yarın (bugün) Ankara’dan heyet gelecek ve inceleme yapacak. Köydeki insanlar da ne yapacağını bilmediği için ben ön ayak olmak istedim. Bütün köylü toplanacak ve tarama yapılacak. İnşallah bir sonuç çıkar. Çıkmasa da ben bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum. Artık herkes sesini duyursun. İnsanların kanser olması, acılar çekmesi ve ölmesi söz konusu” diye konuştu.

Kanser vakalarının baz istasyonundan kaynaklandığına inandığını söyleyen Gökdemir, “Gencecik bir çocuğumuz kansere yenildi. Bu çocuk 20 yaşındaydı ve ne alkolü, ne sigarası vardı. Süt içen, gelişme çağındaki bir çocuk 4 yıl çekti bu hastalığı ve yenildi. Hepimizin çoluk çocuğu var. Artık bu olayı çözüme kavuşturma zamanı” dedi.    Umut Dura / Köroğlu Gazetesi

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.