VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Aç kalan hayvanlar tesislere saldırdı

16 Mart 2012

Ormanda yiyecek bulamayınca Abant Yolu’nda bir dinlenme tesisine inen vahşi yaban kedisine Yaban Hayatı Koruma ...

Ormanda yiyecek bulamayınca Abant Yolu’nda bir dinlenme tesisine inen vahşi yaban kedisine Yaban Hayatı Koruma Uzmanları sahip çıktı.

Abant Yolu’nda bulunan bir dinlenme tesisindeki yetkililer, gece saatlerinde tesisin yanına kadar inen yaban kedisiyle karşılaştı. Hemen Batı Karadeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne haber verildi. İhbarın yapıldığı tesise giden Batı Karadeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü’nde görevli Yaban Hayatı Uzmanı İlhami Turan ve beraberindekiler, vahşi yaban kedisini yakalayıp bir kafese koydu. Önce kapalı bir odaya götürülen silvestris türü yaban kedisine yiyecek verildi. Bir süre odada bekletilen ve kafese alıştırılan kedi daha sonra enstitüye ait araca bindirilerek barınağa götürüldü.

Ormanlarda yaşayan yaban kedilerinin aç kaldıklarında kümeslere ve insanların içine kadar girebildiklerini söyleyen Yaban Hayatı Koruma Uzmanı İlhami Turan, “Burada bulduğumuz hayvan yaban kedisi. Doğal vahşi ve yabani türlerimizden biridir. Ülkemizde iki çeşit yaban kedisi görülmektedir. Felis silvestris ve felis catus diye. Bu kedi silvestris türü bir yaban kedisi. Ev kedisine daha yakın akraba olan bir tür. Ev kedilerini yabanileşmişlerden ayıran en önemli özellik kuyruğudur. Bunlar normalde insanlara pek yaklaşmazlar ama yaz boyunca ormanda kuş türleri, orman faresi gibi hayvanlarla beslenirler. Ancak kışın beslenmeleri zor oluyor. Bu durumlarda kümeslere ve insanların içine kadar inebiliyorlar” dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.