VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Ve o kız çocuğunu doğurdu

1 Mart 2012

Bolu'da nüfus kağıdına göre 11 yaşında olan 8 aylık hamile kız, mahkeme kararıyla yaşını büyütüp ...

Bolu'da nüfus kağıdına göre 11 yaşında olan 8 aylık hamile kız, mahkeme kararıyla yaşını büyütüp eşiyle nikah kıydı ve çocuğunu dünyaya getirdi.

Mudurnu'ya bağlı Alpagut köyünde ikamet eden Z.Ç., yeni yılın ilk günlerinde rahatsızlanarak İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kaldırılmış, tedavi altına alınan kızın nüfus cüzdanına göre 11 yaşında ve hamile olduğu ortaya çıkmıştı. Dini nikahlı eşi Ergün D. (25), Z.Ç.'nin hastanede tedavi altına alınmasına izin vermeyince 8 aylık hamile kız, hastaneden taburcu edilmişti. Sağlık Bakanlığı'nın müfettiş gönderip soruşturma başlattığı olay, Türkiye gündeminde geniş yankı uyandırmıştı.

Z.Ç., Ergün D. ile evlenebilmek için Ağrı Devlet Hastanesi'nden kemik yaşının 17 olduğunu belgeleyen bir rapor alıp, Kasım 2011 tarihinde Patnos Asliye Hukuk Mahkemesi'ne 'yaş tashihi' davası açtı. Mahkemenin onayıyla yaşını büyütüp eşiyle nikah kıyan Z.Ç, İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde 3 kilogram ağırlığında bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, aile fertleri gazetecilerin çekim yapmasına izin vermedi

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.