VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

CHP’de sular ısınmaya başladı

27 Ocak 2012

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu İl Örgütü’nde yapılan delege seçimlerinde, üyeler önlerine konulan blok listeyi ...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu İl Örgütü’nde yapılan delege seçimlerinde, üyeler önlerine konulan blok listeyi sandıklara atarken, üyelerin birçoğu bu görüntüden rahatsız olduklarını dile getirdiler. CHP’li Belediye Meclis Üyesi Naci Yörük, “Delege sistemi bizim partimize hiç yakışmıyor. Seçim sistemimizin diğer partilerden farklı olması lazım” dedi.

 

Delege sistemi ile yapılan seçim uygulamasının sosyal demokrat bir partiye yakışmadığını söyleyen Belediye Meclis Üyesi Naci Yörük, “Cumhuriyet Halk Partisi gibi sosyal demokrat çizgisi ön planda olan bir partide, bütün seçimlerin üye bazında yapılması lazım. Delege sistemi bizim partimize hiç yakışmıyor. Seçim sistemimizin diğer partilerden farklı olması lazım” şeklinde değerlendirmede bulundu.  

 

RAHATSIZLIK ARTIYOR

Oy kullanan partililerin birçoğu da aynı konudan rahatsızlıklarını dile getirerek, “Partimiz blok liste kararı alarak bizce antidemokratik bir uygulamaya imza atmıştır” dediler. CHP merkez ilçe başkanı Suat Turpçu ise Blok liste kararını tüzük gereğince aldıklarını söyleyerek, “Merkez ilçe yönetimi olarak bu kararı uyguladık” şeklinde konuştu.

    

DELEGELER YİNE TANJU ÖZCAN’IN

CHP’de ki eski üyeler de blok seçimin bu partinin adına hiç yakışmadığını dile getirerek, “Tanju Özcan’ın belirlediği il ve ilçe yönetimleri, blok listelerle seçilecek delegeleri belirlemişler. Üyeler ellerine tutuşturulan listeleri sandığa atarak seçim yaptıklarını sanıyorlar. Bu demektir ki; ileriki günlerde de partide Tanju Özcan’ın dediği olacak. Bu görüntüler, partimizi sosyal demokrat kimliğinden uzaklaştırmaktan başka bir işe yaramıyor” diye, parti yöneticilerine eleştiri yönelttiler.

 

www.bolununsesi.com

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.