VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Bolu’ya müftü atayamadılar

25 Ocak 2012

AK Parti Milletvekili Ali Ercoşkun, Yaşar Yaprak'ın görevden alınmasının üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen Bolu'ya ...

AK Parti Milletvekili Ali Ercoşkun, Yaşar Yaprak'ın görevden alınmasının üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen Bolu'ya müftü ataması yapılmaması ilgili olarak, “Diyanet İşleri Başkanlığı'nın üstü düzey yöneticilerinin bir çoğu Bolulu. Bolulu Boluluğunu yapmıyorsa suç benim mi?” dedi.

Bolu eski Müftüsü Yaşar Yaprak başka bir göreve atanmak üzere 24 Şubat 2011 tarihinde Bolu'daki görevinden alınmasının ardından boş kalan müftülük makamı uzun süreden bu yana tartışılıyor. Yaşar Yaprak’tan sonra tüm gözler yerine atanacak müftünün kim olacağına çevrilmişti. Aradan yaklaşık 11 ay geçmesine rağmen halen Bolu İl Müftülüğü'ne asaleten müftü atanmamasına tepkiler sürerken, tüm gözler yeniden Bolu milletvekillerine çevrildi.

ERCOŞKUN FENA PATLADI

Ali Ercoşkun, bugüne kadar müftü ataması konusunda hakkında haksız eleştiriler yapıldığını belirterek, topu atamaları gerçekleştiren Diyanet İşleri Başkanlığı'na attı. Diyanetin üstü düzey yöneticilerinin Bolulu olduğuna işaret eden ve diyanete defalarca müftü ataması için ziyaretler yaptığını ifade eden Ercoşkun, "Birçok üstü düzey yöneticisinin Bolulu olduğunu bildiğimiz Diyanet İşleri Başkanlığı'na defalarca ziyaretler düzenledik. Kurumda hemşerimiz olan yöneticilerle bir araya geldik. Bize verilen sözlerde yaşanan sorunla ilgilenileceği belirtildi. Ama Bolu yaklaşık 1 yıldır müftüsüz. Peki, Bolulu Boluluğunu yapmıyorsa suç benim mi?” diye konuştu.

www.bolugundem.com

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.