VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Özcan'dan Başbakan ve Cumhurbaşkanına çağrı

25 Ocak 2012

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Fransa Senatosu'nda, “Soykırımın inkarını cezalandıran tasarı”nın kabul edilmesinin ardından Başbakan ...

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Fransa Senatosu'nda, “Soykırımın inkarını cezalandıran tasarı”nın kabul edilmesinin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Fransa'ya giderek söz konusu suçu işlemeleri konusunda çağrıda bulundu.

Daha önce yasanın kabulü haline Fransa’ya giderek, bu yasayı ihlal edeceğini söyleyen Özcan, “Başbakan bizi davet eder, 'beraber bu suçu işleyelim' derse, ben Sayın Başbakan ile gitmeye hazırım” dedi.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Fransa Senatosu'nda, “soykırımın inkarını cezalandıran tasarı”nın kabul edilmesini değerlendirdi. “Kimse adım atmazsa, yasa yürürlüğe girdikten sonra ihlal etmek için Fransa'ya gideceğim” diyen Özcan, “Süreci takip ediyorum. Yasa yürürlüğe girdikten sonra uygun bir fırsatta Fransa'ya gideceğim. Bu yasa 21. yüzyıla yakışmıyor. Hukuk devletine yakışmıyor. Sade bir vatandaş ihlal ederse yeteri kadar ses getirmeyebilir, bir parlamenter olarak bunu yapmamız gerektiğini düşünüyorum.”

BAŞBAKAN'A ÇAĞRIDA BULUNDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da çağrıda bulunan Özcan, “Bunu yapması gereken Sayın Başbakan'dır. Başbakan veya AKP'nin üst yönetiminden bir adım gelmezse ben yaparım. Benim yapmam gerekeni Sayın Başbakan yapmalı. Şanzelize Meydanı'nda binlerce Türk'ü toplar, insanlar ellerinde Türk bayraklarıyla gelir. 'Böyle bir soykırım olmamıştır, yasayı tanımıyorum' diyerek yırtıp atıp çiğnemesi lazım. Benim Sayın Başbakan'dan beklediğim bu” dedi.

CUMHURBAŞKANI GÜL'E DE SESLENDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de seslenen Özcan, “Cumhurbaşkanı da yapmalı. Fransa sınırları içerisinde çok ciddi uluslararası toplantılar yapılacaktır. Bu toplantılara katılımında bu cümleleri sarf etmeli” diye konuştu.

“BAŞBAKAN İLE GİDERİM”

Başbakan'ın siyasi partilere Fransa'ya gitme konusunda bir davette bulunması halinde kendisinin gitmeye hazır olduğunu kaydeden Özcan, “Başbakan bize şunu söylerse hangi siyasi partiye mensup olursa olsun 'beraber bu suçu işleyelim' derse ben Sayın Başbakan ile birlikte gitmeye hazırım, berabere gideriz” dedi.

2 yorum yapılmış
  • kındıralı
    24 Ocak 2012 • 13:00
    sayın tanju ozcan sov yapmayı bırakında bolu için neler yapabılecegınızı dusunun
  • Werdem
    24 Ocak 2012 • 13:00
    Yine Şov Yapyıyon Tanju !!1 Reklam Dan başka işin yok..İş yap! seni Herkez tanımış Hep atıyon
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.