VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Emin Semercioğlu çek yasasını anlattı

25 Ocak 2012

Önceki akşam Öncü TV’de ‘Erol Tayhan’la Manşet’ programının konuğu olan Bolu Ticaret ve Sanayi Odası ...

Önceki akşam Öncü TV’de ‘Erol Tayhan’la Manşet’ programının konuğu olan Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu, Yargı Reformu'nda yer alan yeni çek yasası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yeni çek yasası ile kayıt dışı ekonominin önüne geçmenin hedeflediğini kaydeden Semercioğlu, “Çekin güvenilir olması için 4 çeşit çek basılıyor. Hamiline düzenlenen tacir çekleri, hamiline düzenlenen tacir olmayan çekler, tacir olmayan kişi çekleri ve tacir çekleri. Bunların nasıl ve kimin tarafından alındığı, nereye ödendiği gelir idaresine bildirilecek. Kayıt dışıyla ilgili olan kısım bu. Eğer bu önlenirse ülkenin ekonomik durumunu da etkiler. İnsanlara çek verip kandırmak çok kötü bir durum. Mahkemelerde dosyalar birikmiş. Alacaklı taraflar mağdur olacak deniliyor. Uygulamayı da görmek lazım” dedi.

“Bankaların ödemesi gereken miktar az”

Yeni yasadaki bankaların ödemekle yükümlü olduğu miktarı düşük bulan Semercioğlu, “Bankaların ödemekle yükümlü olduğu miktar 655 TL’den 1000 TL olarak düşünülüyor. Bu miktar az. Bence bu konuda oynamak lazım” diye konuştu.

“Highway’in zararı da olur yararı da”

Bolu Dağı Tüneli'nin açılmasının ardından Bolu Dağı kesimindeki büyük işletmelerin birleşerek bir şirket kurduğunu ve Elmalık mevkiinde Highway Outlet'in kurulduğunu belirten Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu, “Birleşerek büyük bir şirket kurulsaydı Ankara İstanbul’dan gelen büyük firmalar kendilerine yer bulamayacaktı. Highway’in zararı da olur yararı da. Ticareti öğretebilir. Bizim esnafımız ticareti bilmiyor. Birleşmesi büyük işler yapması, indirimler yapması gerekiyor. İşletmecilerin büyüklüğü değil, sunduğu hizmet önemli” şeklinde konuştu.

“Küçük işletmecilerin yaşaması çok zor”

Tünelin açılmasıyla birlikte en zor günleri yaşayan küçük işletmeciler için de önerilerde bulunan Semercioğlu, esnafların birlik olması ve hizmet açısından kendilerini geliştirmeleri gerektiğini dile getirdi. Semercioğlu, “Küçük işletmecilerin bundan sonra yaşaması çok zor. Bundan sonra birlikten güç doğar fikrine inanmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.