VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Bolu'da köpek vahşeti!..

24 Ocak 2012

Bolu'da, ava giden M.A. ve damadı N.G., iddiaya göre peşlerine takılan komşularının 3 köpeğini başlarına ...

Bolu'da, ava giden M.A. ve damadı N.G., iddiaya göre peşlerine takılan komşularının 3 köpeğini başlarına ateş ederek öldürdü. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

Olay geçien Pazar günü, merkeze bağlı Kozlu Köyü'nde meydana geldi. Hayvancılık yaparak geçimini sağlayan Durmuş Gülen, bahçesinde bağlı kangal cinsi 2 köpeğini gece evini koruması için zincirlerinden çıkartarak serbest bıraktı. Bir süre sonra köpeklerinden birinin yaralı durumda geldiğini gören Durmuş Gülen, kan izlerini takip ederek köyün yakınındaki Tuzla mevkiine gitti. Diğer köpeğinin de başından vurularak öldürülmüş olduğunu gören Durmuş Gülen, komşusu İsmail Cebeci'den telefonla yardım istedi. İsmail Cebeci de köpeğinin kaybolduğunu söyleyerek yanına aldığı komşusu Kadir Köseoğlu ile birlikte Durmuş Gülen'in yanına gitti. Çevrede araştırma yapan İsmail Cebeci, çoban cinsi köpeğinin, Kadir Köseoğlu ise Alman çoban cinsi köpeğinin başlarından vurularak dere kenarına atılmış olduğunu gördü. Öldürülen köpekler köye getirilirken, Durmuş Gülen jandarmaya ihbarda bulundu.

İFADELERİ ALINIP SERBEST BIRAKILDILAR

Araştırma yapan jandarma ekipleri, köyde oturan M.A. ve damadı N.G.'nin ava giderken peşlerine takılan köpekleri öldürdüklerini tespit etti. İfadeleri alınan M.A. ve N.G. serbest bırakılırken, ölen köpekler için Tarım İl Müdürlüğü'nden rapor istendi. Jandarma olayla ilgili soruşturmaya devam ederken, dün Tarım İl Müdürlüğü'nde görevli veterinerler Mustafa Turhan ve Yusuf Can, köpeklerin başlarına ateş edilerek öldürüldüğünü açıkladı.

Köpeklerinin evi koruduğunu söyleyen Durmuş Gülen şunları anlattı:

"Komşumuz M.A. ve damadı N.G., ava çıktıklarında bizim köpekler de onların peşine takılmış. Bu yüzden de köpeklerin 3 tanesini vurmuş. Köpeklerin kendisine saldırdığını için vurduğunu söyledi. Bizimkiler bahçe köpeği, saldırmaz. Benim bir tane köpeğim yaralı halde eve geldi. Ben de kan izlerini takip edip diğer ölen köpeğimi buldum. M.A. ile konuştum. Damadının bir hata yaparak köpekleri vurduğunu söyledi. Bunun ceremesini ödemek istedi. Bu köpeğin bedelini ödeyemez. Benim 25 tane hayvanım var. Tüm hayvanlarımı köpek gözetliyor. Bu katliamdır. Bunun hakkını adalet versin."

'BUNLARIN YAPTIĞI KATLİAM'

Köpeklerin öldürülmesini kabul edemediğini belirten Kadir Köseoğlu da tepkisini şöyle dile getirdi:

"Böyle bir şeyi kabul etmiyorum. Bu köpeği vurma sebebi nedir? Annem köpeğin öldürüldüğünü duyunca kriz geçirdi. 61 yaşındaki babam Tarım İl Müdürlüğü'nde ağladı. Bu vicdansızlıktır. Benim canım nasılsa o köpeğin canı da aynı. Bu hayvanın bir canı var. Allah'ın verdiği canı Allah'tan başkası alamaz. Bunların yaptığı katliamdır. Köpeğimi alnının ortasından, gözünden ve burnundan vurmuş. 2 metreden köpekleri vurmuş. Bu ne demek?"

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.