VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

HAYTAP'A 'Nitelikli dolandırcılık' davası

23 Ocak 2012

Bolu Belediyesi tarafından Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık ve hakaret’ suçlarını işlediği gerekçesiyle suç ...

Bolu Belediyesi tarafından Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık ve hakaret’ suçlarını işlediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Geçtiğimiz hafta Bolu Belediyesi’ne ait hayvan barınağında hasta bir köpeğin ölümünün ‘donarak öldü’ şeklinde gündeme gelmesi Bolu Belediyesi yetkililerini kızdırdı. Harekete geçen belediyenin hukuk danışmanları, HAYTAP’a dava açtı. Bolu Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Geçtiğimiz hafta Cuma günü HAYTAP hakkında nitelikli dolandırıcılık ve hakaret suçlarını işlediği iddiasıyla suç duyurusunda bulunduk. Bir sivil toplum örgütü ile karşı karşıya gelmek, hakkında suç duyurusunda bulunmak elbette ki bizi ziyadesiyle üzmüştür. Zira halkımızla iç içe projeler üretmeyi şiar edinmiş olan yönetim anlayışımıza göre sivil toplum örgütleri halkın en önemli temsilcileridir. Ancak bu işi gerçekten gönül vererek yapanları ve rant elde etmek için yapanların ayırt edilmesi en çok diğer sivil toplum örgütleri için bir önem taşımaktadır” denildi.

 Bolu Belediyesi’nin izni olmadan barınak için yardım toplayan HAYTAP’ın suç işlediğinin ifade edildiği açıklamada, “Bilindiği gibi geçen hafta ilgili dernek hayvan barınağımız hakkında dayanaksız haberler yaparak iznimiz olmadığı halde belediyemiz için yardım kampanyaları başlatmıştı. Kendilerine bahse konu köpeğin soğuktan değil, hastalıktan öldüğünü, gerekli tedavilerin süresinde yerine getirildiğini ve barınağımızın gerekli koşullara uygun olduğunu belgeleri ile birlikte anlatmamıza rağmen bu kampanyayı sürdürdüler.

Önceleri bu duruma anlam veremesek de gelen ihbarlar üzerine yardım kampanyasını resmi internet sitelerinden kendi ticari kuruluşlarına yönlendirmek suretiyle mama satışı yaptıkları, böylece insanların ulvi duygularını kullanarak ve kurum zararına olarak kar elde ettikleri tespit edilmiştir. Bize göre bu eylem yasa da tanımı yapılan nitelikli dolandırıcılık suçunu oluşturmaktadır. Ayrıca asılsız iddialarıyla kurumumuzu kamuoyu önünde küçük düşürmeleri hakaret suçunu oluşturmaktadır. Bu nedenlerle açmış olduğumu tazminat davasının yanında Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Takdir yüce yargınındır” ifadelerine yer verildi.

1 yorum yapılmış
  • BRAVO BELEDİYE
    23 Ocak 2012 • 13:00
    BRAVO BELEDİYECİLERE.BUNLAR HAYVANLARI BİLE SÖMÜREN EKONOMİK VE SİYASİ RANT HALİNE GETİREN İNSAN!LAR.BUNLARIN Kİ AKPARTİ DÜŞMALIĞI .HAYVANSEVERLİK BAHANE MAMA SATIŞLARI.PARA TOPLAMA ŞAHANE ...
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.