VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"Hayvansever ifadesi bulunan kimselerle ortak çalışmamız olmayacak"

16 Ocak 2012

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Türkiye’nin en gözde barınaklarından birine sahip olduklarını söyleyerek “Bundan sonra ...

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Türkiye’nin en gözde barınaklarından birine sahip olduklarını söyleyerek “Bundan sonra hayvansever ifadesi bulunan kimselerle ortak çalışmamız olmayacak” dedi.

HAYTAP üyelerinin Bolu Belediyesi hayvan barınağında yaptığı incelemeler sonrası suç duyurusunda bulunmalarına Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’dan tepki geldi.

“KAÇACAK, SAKLANACAK BİR ŞEYİMİZ YOK”

Yaşanan gelişmelerinin kendilerini son derece üzdüğünü söyleyen Başkan Yılmaz, “Hayvanlarla ilgili son derece hassas çalışmamıza rağmen Bolu adının bu şekilde kullanılmasını sağlayan ve bir de ‘biz belediye başkanına ulaşamadık’ diyen bazı yayın kuruluşları da olmuş. Bolu Belediye başkanına herkes ulaşır. Zaten telefonu Türkiye tarafından aranır. Bunları da kabul etmemiz mümkün değil. Kaçacak, saklanacak bir şeyimiz yok. Yaptığımız şeyden çok emin olarak yapıyoruz. Zaten bu konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunmuşlar. Oradan çıkan raporları da sizlere vereceğiz. O raporlarda herhangi bir anormallik olmadığı resmi kurumlarca ifade ediliyor. Ayrıca resmi kurumlar barınakta inceleme yaparken bana da sormadan yaptılar. Bu da işin garip tarafı” diye konuştu.

“HAYVANSEVERLERİ BARINAĞA ALMAYACAĞIZ”

Bundan sonraki süreçte hayvan severlerin barınağa alınmayacağını ifade eden Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Ama sizin vasıtanızla tüm Türkiye’ye şunu söylüyorum. Biz hayvan barınağı olarak modern bir hayvan barınağıyız. Evet, eksiklerimiz mutlaka vardır. Bunları daha da geliştiriyoruz. Bunu bugüne kadar hayvan sevdiğini iddia edenlerle birlikte yapmıştık. Ama baktık ki niyetlerinin iyi olmadığını gördük. Bundan sonra hayvansever ifadesi olan kimsenin hayvan barınağına alınmayacağını bilsinler. Bolu Belediyesi olarak yaptığımız işlerden gayet eminiz. Yanlış yapıyorsak gidip bulsunlar. Ama başka yerlerin fotoğraflarıyla, başka yanlış psikolojik tatmini Bolu üzerinden yapmamalarını ben insanlık adına kendilerinden rica ediyorum” şeklinde konuştu.

“PSİKOLOJİK RAHATLAMALARINI BAŞKA YERDE YAPSINLAR”

Belediye ile hayvan severlerin artık ortak bir çalışma içinde olmayacağını da belirten Yılmaz, şöyle devam etti;

 “Ancak şunu söyleyebiliyorum ki biz bugüne kadar onlarla müşterek yaptığımız çalışmanın kendi aralarındaki problemlerinin tatmin yolu olarak Bolu Belediyesi’ni ve Bolu’nun adını kullanmasını saygısızlık olarak görüyoruz. Psikolojik rahatlamalarını başka yerde yapsınlar. Kendileriyle bundan sonra, iki grupla da diyorum. Çünkü kendi aralarındaki problemler nedeniyle bu sıkıntılar yaşandı. İki grupla da bundan sonra Bolu Belediyesi’nin bir ortak çalışması olmayacaktır.”

 Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın ardından açıklamasından sonra basın mensuplarına hayvan barınağı gezdirildi. Barınakta yeni yapılan çalışmalar yerinde gösterilirken, tedavi odasından hayvanların yaşadığı bölüme kadar yaşam alanları anlatıldı.

8 yorum yapılmış
  • nesrin çıtırık
    16 Ocak 2012 • 13:00
    Sayın Başkan, "Psikolojik rahatlamaya" sizin daha cok ihtiyaciniz var gibi gorunuyor. Cunku kar altindaki kisa zincirlerle bagli hayvanlar belli ki sizi psikolojik olarak uzmus. Baska yerin resimleri diyorsunuz, bunu ispat etmezseniz sizi MUFTERI ILAN edecegiz. Ispat etmelisiniz fotogralarin baska yere ait oldugunu. Ayrica, 5199 sayili yasa belediyelerin gonullulerle isbirligi halinde calismasini hukme baglamistir. Bu konuda takdir hakkiniz yoktur cunku belediye baskani olmaniz yasalarin ustunde oldugunuzu gostermez. Ayrica, orada birlikte calistiginiz DERNEGI de "korkutup sindirdiginizi, itiraz ettikleri takdirde bir daha barinaga giremeyceklerini" bizzat o gunku dernek baskani bana ifade etmistir. Sizden korkup ses cikarmayanlari BIRLIKTE CALISMA olarak nitelemeyin, SINDIRDIKLERIMIZ deseniz bu daha dogru olur. O barinakta hayvanlarin durumlarina itiraz eden, onlar icin biraz daha insani kosullar isteyen gonullu ile adeta savastiniz. Bunlar yakisik almayan davranislar sayin Baskan. Psikolojik olarak rahatlayin ve BETON USTUNDEKI KISA ZINCIRLI HAYVALARA bir kez daha bakin. Ve, karsinizda sizin cocugunuz veya hizmetliniz yok, bize karsi SAYGILI OLMAK ZORUNDASINIZ. SAYGI sinirlarini terbiye sinirlarini da asmayin. Oradaki gariban dernegi sindirdiniz ama BIZI SINDIREMEYECEKSINIZ. Bolu barinagindaki beton ustundeki kar altindaki hayvanlari unutmayacagiz, unutturmayacagiz. Saygilarimla... Nesrin Citirik/ DOHAYKO GENEL SEKRETERI/ HAYTAP BASKAN YARDIMCISI..
  • nesrin çıtırık
    16 Ocak 2012 • 13:00
    Sayin moderator, biraz once yaptigim yorumumun yayinlanamasini AHLAKI VE INSANI baglamda rica ediyorum. Tarafsiz olmak durumundasiniz. Biz STK larin basindan baska dayanacagi hic bir gucu yoktur. Umarim bu onemli gorevinizin farkindasinizdir. Saygilarimal.. Nesrin Citirik
  • siyami tekin
    16 Ocak 2012 • 13:00
    1989 dan beri her haftasonu kartalkaya ya gelirim,Her pazar aksamini da sehrin en meshur restoraninda yemek ve sohbet ederek geciririm.Bunca senedir kentinizde bir arpa boyu gelisme gormedim,icinde yasayanlardan da hicbir gun guleryuz ve durust ticaret de goremedim.Ayni yapi hic degismeden barinaga da el atmis ise orada sizin mesuliyetiniz altindaki canlara yazik olduguna eminim.Her olumlu gibi hepimiz bu dunyadan gittigimizde karsimizda yalanlarimiza,masallarima inanmayacak yaradani bulacagiz.O yuzden benim icim rahat ama ya sizin?.
  • nilüfer kılıçarslan
    16 Ocak 2012 • 13:00
    sayın başkanım saygışar sunuyorum efendim...(makamınıza)bi empati kurun birgünlügüne siz geçin ozavallı hayvanların yerine bakın ozaman bizdeki psikolojik rahatlamaya:))
  • serdal serin
    16 Ocak 2012 • 13:00
    insanlarda gercekten ne vicdan ne insanlik kalmis bu goruntulerden insanliktan utaniyorum yazik biz boyle bir milletmiyiz ne durua geldik
  • muhuttin
    16 Ocak 2012 • 13:00
    zincir olup olmadığını bilmiyorumn ama bu köpekler başı boş gezip bir insanı ısırsa sesinizi nasıl yükseltirdiniz sayın hayvan severler
  • Cihan İNCİ
    18 Ocak 2012 • 13:00
    Muhuttin bey merak etme sen hayvanı ısırmazsan oda seni ısırmaz...
  • burak atıcı
    25 Aralık 2012 • 13:00
    umarım sızlerınde yakınları onlar gıbı hapsedılıp boyle melum melum bakarlar ınsallah.....
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.