VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Tarihi eseri buldular ama yakalandılar

9 Ocak 2012

Bolu'da tarihi eser bulmak için kaçak kazı yapan 7 kişi, jandarmanın operasyonu ile yakalandı. Çaygökpınar ...

Bolu'da tarihi eser bulmak için kaçak kazı yapan 7 kişi, jandarmanın operasyonu ile yakalandı. Çaygökpınar Köyü'nde yapılan operasyonda, üzerinde 1 insan figürü bulunan çömlek, 2 heykel, kazıda kullanılan 21 dinamit lokumu ve aletler ele geçirildi. Şüphelilerden 5'i tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Bolu İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin takibe aldığı şüpheliler, önceki gün, Çaygökpınar Köyü'nde kaçak kazı yaparken suçüstü yakalandı. İ.K., F.T., F.B., A.İ., İ.Ö., A.U. ve İ.A. gözaltına alınırken, 21 dinamit lokumu, 21 elektrikli fünye, 1 jeneratör, 1 hilti ve kazı malzemeleri ele geçirildi. F.T.'nin evinde yapılan aramada ise üzerinde sakallı insan figürü bulunan 1 çömlek ile 2 başsız küçük heykel bulundu. Kazı alanına yerleştirilmiş patlatılmaya hazır halde olan dinamit lokumu ve elektrikli fünyeler imha edildi. Mahkemeye sevk edilen 5 kişi tutuklanırken, 2 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

2 yorum yapılmış
  • mert can
    8 Ocak 2012 • 13:00
    bulsam ben de kazacam yav helal olsun cıkarmışlar ama yıyememişler :) ))
  • yuksel14
    9 Ocak 2012 • 13:00
    ne istiyorsunuz bulmuşlar ya toprağın altında çürüşünmü...bizim topraklardaysa bizimdir..ne o elin gavuru cıkarma dedi diye cıkarmayacazmı.herkese jandarma eşliğinde kazılara izin verilmeli..3.1 ni devlet almalı.....rahmi koç-ali erçek te kazı yapıyor ama devlet birşey demiyor...çünkü devlete yediriyor..demekki yasak değil.simitcilere yasak...
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.